Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Fakta o obyvatelích Palestiny.

Počátkem 20. století nebylo v Palestině žádných muslimských Arabů. Když velitel britských jednotek generál Allenby obsadil v roce 1917 svatou zemi, žilo v ní jen pár tisíc muslimských Arabů. Většina z nich byli křesťané a muslimové tam přišli z Turecka

 

 

   Historik James Parker napsal: „Během prvního století po dobytí Palestiny (670-740) vládl chalifa a gubernátoři Sýrie a Palestiny pouze prostřednictvím křesťanských a židovských úředníků.

 

   Holandský učenec, filosof a zeměpisec Adriaan Reland napsal v roce 1695 po návštěvě svaté země: „Názvy vesniček jsou většinou hebrejské, některé řecké a latinské. Žádná osada nenese muslimsko-arabské jméno, většina obyvatel jsou židé, někteří jsou křesťané a muslimů je málo. Všech 700 obyvatel v Nazaretu jsou křesťané, polovina z 550 obyvatel Gazy jsou Židé, zbytek jsou křesťané. Z muslimských Arabů to jsou většinou beduíni.“

   V roce 1835 napsal Alphonse de Lamartine: „Mimo Jeruzalém jsme neviděli živou bytost a neslyšeli žádný hlas, všude panuje téměř absolutní ticho.“ (Alphonse de Lamartine,“Recollections of the East,“ sv.1. str.268)

 

   V roce 1874 napsal reverend Samuel Manning: „Kam se poděli obyvatelé? Tato úrodná země je opuštěná. Každý den jsme svědky pravdivosti slov proroka Jeremiáše:“……….“Pročež obrácena jest země vaše v poušť a v pustinu a v zlořečenství tak, že není v ní žádného obyvatele, jakž dnešní den jest.“ (Jer. 44.22b)

 

   Podobně viděl situaci v roce 1892 reverend B.W.Johnson: „Na rozsáhlé plání mezi Karmelem a Jaffou nespatříte vesnici ani člověka. Během půlhodinové jízdy jsme viděli jen ruiny starobylé římské Cesareje, která měla kdysi 200 tisíc obyvatel.“ (B.W.Johnson, Young Folks in Bible lands; kap.IV)

 

   Mimo Jeruzaléma nežili v zemi do roku 1917 téměř žádní muslimští Arabové. Když Britové dobyli zemi, nadvláda tureckých muslimů skončila, nikoli však touha muslimů na opětovné dobytí svaté země. Začala jejich masivní imigrace.

 

   „Arabští zemědělci žili v domcích z bláta a trpěli malárií. Pokud sami nebyli zloději dobytka, byli připraveni jiné zločince ukrývat. Jejich způsobem života bylo plenění a rabování beduínských sousedů.“ (Lewis French, britský ředitel pro rozvoj, 1930/31)

 

Masové přistěhovalectví Arabů vyústilo v doporučení britské Hope-Simpsonové komise, aby se zabránilo ilegální imigraci Arabů z okolních zemí. Guvernér syrského Hauranu Tewfik Bey El Hurani přiznal v roce 1934, že jen za poslední měsíce odešlo z Hauranu do Palestiny 30 tisíc Syřanů. (http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/History/Hope Simpson.html)

 

Sám Winston Churchill připustil v roce 1939, že: „aniž by byli pronásledováni, nahrnuli se do Palestiny Arabové v takovém množství, že překonali počet všech židovských přistěhovalců.“

 

Fakt, že Římané přejmenovali Judeu na Palestinu neznamená, že se z Arabů stali „Palestinci.“ Kdyby Judeu přejmenovali Britové na „New England,“ nazývali by sebe Arabové automaticky „Angličany?“ Arabové se, kromě Balkánu, stěhovali do Palestiny z Egypta, Jordánska, Sýrie, Libanonu, Kuvajtu, Saudské Arábie a Iráku, tedy ze zemí, z nichž žádná před rokem 1913 neexistovala. Tyto země byly tvořeny neorganizovanými kmeny, které se vzájemně přepadávaly a okrádaly o území. Mnozí z těchto přistěhovalců žili na okraji kmenových společenství, někteří z nich byli kriminální živly. Britové je využívali jako levnou pracovní sílu.

   Po jejich příchodu  se začaly Židům ve velkém ztrácet auta a zemědělské stroje. Svého času patřil Izrael na světě k zemím s největším počtem odcizených automobilů. Většina byla později nalezena v arabské autonomii.

Ti, kdo se snaží prokázat většinovou arabskou přítomnost v izraelské zemi před britským mandátem, by měli najít v muzeu nějaké stopy literatury, mincí nebo historických uměleckých předmětů.

   Nejlepší řešení pro ty palestinské Araby, kteří touží po své vlasti, je dovolit jim vrátit se do zemí, odkud přišli. Někteří navrhují řešení v podobě dvou států. Šlechetnější řešení je v podobě 21 států: jeden pro Židy a 20 pro Araby. Historie zná několik výměn obyvatelstva: mezi Tureckem a Řeckem si vyměnily v roce 1923 místo pobytu 2 miliony muslimů a křesťanů, v roce 1947 učinilo totéž 14 milionů muslimů, hindů a sikhů v Indii, Pákistánu a Bangladéši. Z arabských zemí bylo po roce 1948 vyhnáno 800 tisíc Židů. 600 tisíc odešlo do Izraele a 200 tisíc do jiných zemí. Není důvod, proč by se palestinští Arabové  nemohli usadit v sousedních muslimsko-arabských zemích. Území tam mají víc než dost, a to - rozlohou přes 900x větší než je území Izraele.

(http://www.jewishwirtuallibrary.org)

 

Autor: Lubomír Vít | pátek 20.12.2013 6:44 | karma článku: 25,54 | přečteno: 1182x
  • Další články autora

Lubomír Vít

Biblemanie?

Jelikož Paní Palkova nedala pod svůj poslední článek povolení k diskuzi, a je tam zmíněno mé jméno,velice rád bych k tomu něco dodal. Podle její odpovědí si můžete udělat,svůj úsudek. Nevím proč ji na blogu vadí články křesťanů?

15.7.2018 v 12:40 | Karma: 16,50 | Přečteno: 721x | Diskuse| Hyde park

Lubomír Vít

Kdo jest ten, co řekl Mojžíšovi, jsem kterýž jsem?

I řekl Mojžíš Bohu: Aj, já půjdu k synům Izraelským a dím jim: Bůh otců vašich poslal mne k vám. Řeknou-li mi: Které jest jméno jeho? co jim odpovím?

8.7.2018 v 14:31 | Karma: 11,96 | Přečteno: 489x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Vít

Odpověď blogérům, kteří hledají v Bibli podvody a rozpory.

Pokud je Bible podvod, tak tím pádem veškerá dizkuse ztrátí účel. Já osobně věřím absolutní inspiraci Svatého Písma, které se samo o sobě prokazuje absolutním souladem Starého Nového Zákona,a vyplněných proroctví.

1.7.2018 v 16:37 | Karma: 20,60 | Přečteno: 998x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Vít

Velikonoce, nejnesmyslnější křesťanský svátek???

Bože můj, Bože můj, pročež jsi mne opustil? Vzdálils se od spasení mého a od slov naříkání mého." Žalm 22:2.

29.3.2018 v 17:33 | Karma: 18,42 | Přečteno: 894x | Ostatní

Lubomír Vít

Jak stará je naše země?

V Bibli nikde nenajdete stáří země. Je mnoho všelijakých spekulací, a výpočtů ale Bible v tomto směru je velice jasná,a není potřeba stále vypočítavat její stáří.

22.1.2018 v 15:30 | Karma: 15,76 | Přečteno: 748x | Diskuse| Pardubice
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik