Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co zapřičinilo pád v ráji. Jablíčko?

Co se stalo v Ráji. Dá se to podložit Biblí, že to způsobil ten had. Had byl tím chybějícím jedincem mezi šimpanzem a člověkem. Protože had před prokletím nebyl plazem. On byl nejchytřejší ze všech polních zvířat.

 1. Mojžíšova 3:1  Had pak byl nejchytřejší ze všech živočichů polních, kteréž byl učinil Bůh.....

 Co znamená to slovo “subtil” v originálu. Ono znamená “být chytrý, být prohnaný”; a nejlepší výklad dává hebrejský jazyk m-a-h-a-h, mahah, což znamená “mající pravé poznání životních principů”.

Podívejme se na jeho vlastnosti. On je bystrý, mazaný, ale byl nazván “hadem” ( Serpent.) Pamatujte však, že byl nejchytřejší ze všech a byl nejvíce podobný lidskému stvoření, ze všech živočichů polních. Nejbližší lidské bytosti. On nebyl plaz. Plazem se stal následkem prokletí. Bible říká, že byl nejpěknější ze všech.

 Dokonce prokletí z něj neodňalo všechnu krásu. Přesto všechno jeho zbarvení je krásné; jeho půvab i jeho obratnost. Dokonce prokletí mu to úplně neodňalo. Ale zapamatujte si, Bůh řekl, že mu odpadnou nohy a bude se plazit po břiše. V hadím těle nenajdete ani jednu kost, která by připomínala lidskou bytost, a proto si s tím věda neví rady. Ale je to on!

 Bůh to ukryl před očima moudrých a rozumných, slíbil však, že to zjeví synům Božím v posledních dnech!  Když budou synové Boží zjeveni. Synové Boží, kteří se radovali s Ním už před založením světa, když bude přineseno to veliké zjevení Božství a také jiných věcí v těch posledních dnech. On ty věci ukáže synům Božím. Vy víte, že Písmo o tom učí. A zde to máme. Matouš 11:25 Lukáš 10:21  Chválím tě Otče, Pane nebe i země, že jsi skryl tyto věci před moudrými a opatrnými, a zjevil si je nemluvňátkům.

 Pokud začneme od pulce k žábě, a tak dále, k tomu-a- tomu, až nakonec přicházíme k opici, k šimpanzi. A od šimpanze... teď přeskočíme od šimpanze k člověku a zamýšlíme se nad tím proč. “Dobrá,” říká věda,“moment, ale my dokážeme oplodnit ženu opicí, šimpanzem a pak opačně samici šimpanze mužem.” Z toho nic nebude. Můžete ji oplodňovat každým jiným zvířetem a to nepřinese výsledek. Krev se nesmísí; vezměte vaši krev, je to úplně jiná krev, zcela jiná. Mezi nimi ještě existuje nějaká krev, ale oni nemohou to zvíře najít.

 Proč? Bůh to před nimi skryl. Had nemá v těle ani jednu kost podobnou lidské kosti. On tuto věc ukryl natolik, že ani moudrým člověkem nemůže být objevena.

 A nyní se podíváme, odkud ten moudrý člověk pochází a kde se přesto všechno nachází. Vidíte, on skrze to nemůže přijít. Musí to přijít skrze zjevení: “Ty jsi Kristus, Syn...” Matouš 16:16 Marek 8:28 Lukáš 9:20

A na té skále postavím svou církev a brány pekla ji nepřemohou!” Duchovní zjevení. Matouš 16:18

 Odkud Abel věděl, že má obětovat beránka, zatímco Kain přinášel k oběti z plodů země? Bylo mu to duchovně zjeveno. On věřil tomu, co mu řekli jeho rodiče. Neobdržíte to v seminářích. Neobdržíte to prostřednictvím denominací. Dostanete to z nebe!

 Sledujme teď hada. Toho hada, který byl na počátku... představme si jej teď. On byl velikým, urostlým jedincem. Byl něčím mezi člověkem a šimpanzem. A ten had  ďábel, Lucifer, věděl, že to byla jediná krev, která by se mohla smísit s lidskou krví jediná bytost, kterou by mohl použít. On nemohl použít šimpanze, jeho krev by se nesmísila. On nemohl působit skrze něco jiného: nemohl působit skrze ovce. Nemohl působit skrze koně. Nemohl použít žádné zvíře. Musel působit skrze tohoto hada, který chodil mluvil atd...

 Vezměme jej teď a uvidíme, jak on vypadal. Byl velikým, urostlým jedincem, předhistorickým obrem. Právě proto nacházejí ty veliké kosti.  Ten veliký, statný jedinec, řekněme, že měřil tři metry, měl široká, silná ramena, vypadal přesně tak jako člověk, nejchytřejší ze všech živočichů.

 A jeho krev, když sestoupil dolů, co se týče shody jednoho zvířete s druhým... zvířata můžete křížit. Tím se zušlechťuje krev, vzniká vyšší a vyšší forma života, až se to pozvedne do sféry člověka. Ale ta poslední spojka mezi nimi zde byla přerušena. Kolik z vás ví, že věda nemůže najít ten scházející článek?  Proč? Zde to máme had.

To byl on, ten veliký, urostlý jedinec. A ďábel nyní sestoupil dolů a říká: “Teď se mohu podnítit.”  Všimněte si tedy, ďábel sestoupil dolů a vstoupil do hada a našel Evu v Edenské zahradě nahou. A tady byla řeč o ovoci uprostřed. (Uprostřed znamená “ve středu”, a tak dále. Vy tomu rozumíte...  A on řekl: “Nuže, je to příjemné. Je to milé oku.” 1. Mojžíšova 3:6 

 A co on udělal? Začal se Evě dvořit a žil s ní jako manžel. A ona poznala, že to bylo příjemné, a tak šla a řekla to svému muži, ale byla už těhotná se satanem. A porodila svého prvního syna, který se jmenoval Kain, satanův syn.

 “A položím nepřátelství mezi semenem tvým a semenem hada.” Čím? Semenem hada. Ona měla semeno a on měl semeno. “A Ono potře tobě hlavu a ty potřeš jemu patu.” A to “pošlapat a potřít” znamená “učinit zadostiučinění”! 1. Mojžíšova 3:15

Nuže, zde máte to hadovo“semeno”. Uvažujte tedy, odkud pocházejí tito dva muži.  Kain a Abel dvojčata. Neboť Adam poznal Evu jednou.

Žena porodila dvojčata, každé má jiného otce

Překvapivý závěr měl soudní spor o otcovství dvojčat, k němuž došlo v americkém státě New Jersey. Ukázalo se totiž, že holčičky nemají stejného otce.

Ilustrační foto

FOTO: Profimedia.cz

Dnes 16:12

Případ se dostal k soudu poté, co žena z okresu Passaic požadovala výživné po muži, o kterém si myslela, že je otcem jejích dvojčat, jež se narodila v lednu roku 2013, uvedla agentura AP.

DNA testy ale odhalily, že daný muž je téměř jistě otcem jedné holčičky, ne však už té druhé, jak minulý týden konstatoval soudce Sohail Mohammed. Muž tak bude platit výživné jen na jedno dítě.

Jedná se o vzácný případ. Může k němu dojít, když má žena pohlavní styk se dvěma muži během jednoho ovulačního cyklu a do dělohy se uvolní dvě vajíčka, která jsou následně oplodněna dvěma různými muži. Žena u soudu přiznala, že měla pohlavní styk se dvěma muži v rozmezí zhruba jednoho týdne.

Soudce Mohammed dodal, že v rámci USA dohledal dva podobné případy, které se dostaly až k soudu.

vps, Novinky

 

 

 

Tak tedy, ten had, když se tam postavil, ten veliký, urostlý obr, který se tam postavil, on byl vinen spáchání cizoložství s Adamovou ženou. V čem vězí dnešní hřích? Co dnes způsobuje, že ty věci se dějí tak, jak se dějí?

A když to udělal, Bůh začal volat Evu a Adama.

A on odpověděl: “Jsem nahý.”  1. Mojžíšova 3:10

 A On řekl: “Kdo ti řekl, že jsi nahý?”Pak začali, podobně jak mezi vojáky, házet vinu jeden na druhého. [1. Mojžíšova 3:11]

 On řekl: “ Žena, kterou jsi mi dal, ona to udělala. To ona mě k tomu přiměla.” [1. Mojžíšova 3:12]

 Ona řekla: “Had mi dal jablko.” V pořádku, kazateli, vzpamatuj se. Ona řekla: “Satan mě svedl.” Víte, co znamená svést? To znamená “poskvrnit”. A ona byla... ďábel ji nikdy nedal jablko. “Satan mě svedl.” A potom přišla kletba. 1. Mojžíšova 3:13   Nedovedu si představit mluvícího hada v podobě plaza a zároveň mít jablíčko v ústech.

 On řekl: “Protože jsi uposlechla hada místo svého muže, přijala jsi život z tohoto světa; a teď se rozmnoží tvé bolesti ( kde? V ústech po snědení jablíčka? Ne na přirození) a tvá touha bude ke tvému muži,”. A ty, protože jsi uposlechl hlas své ženy místo mne  vzal jsem tě z prachu jako nejvyšší druh obrátíš se znovu v prach.” “A ty hade, protože jsi to udělal, odpadnou ti nohy a po všechny dny svého života se budeš plazit po břiše. Budeš nenáviděn. Prach bude tvým pokrmem.” Zde to máte. Zde je ten chybějící článek. 1. Mojžíšova 3:14-16

 Nyní přichází Kain. Pozorujme jeho povahu. Hle, přichází Kain. Kým je? On je chytrým obchodníkem. Obdělává pole. Chytrý, inteligentní, nábožný, velice nábožný. Sledujte teď jeho vlastnosti.  Zde on vychází. On ví, že je dobrých mravů. Chce chodit do kostela. Staví Mu kostel, přináší Mu oběť, zhotovuje oltář... postavil oltář a pokládá na něj své květy. Položil ty polní plody země a obětoval je Bohu, a řekl: “Zde to máš, Pane.” Já vím, že jsme jedli jablka, a to bylo toho příčinou.” Někteří z jeho potomků mají tentýž názor. To ukazuje na to, odkud to pochází. 1. Mojžíšova 4:1

 Přinesl z pole svá jablka, položil je tam a řekl: “Tím bude docíleno smíření.” Bůh řekl: “To nebyla jablka.” 1. Mojžíšova 4:1

 Ale Abel na základě duchovního zjevení věděl, že to byla krev. A tak přinesl beránka, přeťal mu hrdlo a on zemřel. A Bůh řekl: “To je správné. To bylo to, co to způsobilo. Byla to krev.”  Bylo to způsobeno krví. Sledujte teď. 1. Mojžíšova 4:4  Způsobilo to zvíře a jeho krev.

 A potom, když Kain uviděl, že jeho bratr “svatoušek” byl přijat před Bohem  začal mu závidět. Řekl: “Ihned s takovými nesmysly skoncujeme.” Podívejte se na jeho bratry, podívejte se dnes na jeho děti. “No, já jsem chytřejší než on,” a tak se rozzlobil. Odkud pochází zlost? Jak můžeš říci, že to byla zlost? On zabil svého bratra. Byl vrah. Mohli byste nazvat Boha vrahem? 1. Mojžíšova 4:8

Bible nikde neříká,že Kain byl synem Adama. Naopak. 1.Ep. S.Jana 3:12.... Ne jako Kain, kterýž z toho zlostníka byl, a zabil bratra svého. A pro kterou příčinu zabil ho? Protože skutkové jeho byli zlí, bratra pak jeho spravedlivý.

 Adam byl synem Božím. Bible říká, že Adam byl synem Božím. Ale nikde to neříká o Kainovi.

 Adam byl synem Božím a žárlivost, a závist, a podobně nemohly z tohoto čistého zdroje pocházet. Muselo to přijít z nějakého jiného místa. Přišlo to skrze satana, který byl vrahem již od samého počátku. Bible říká, že byl lhář a vrah od počátku. Zde to máme. A zabil svého bratra. Lukáš 3:38

Byl to předobraz Kristovy smrti. Jistě, pak z toho vzbudil Seta, aby zaujal jeho místo. Smrt, pohřeb a vzkříšení Krista.

 A sledujte. Pak sem přicházejí vaši obři. Potom Kain odešel do země Nód. Jestliže jeho otec byl velikým, urostlým obrem, tak jaký byl pak Kain? Podobal se svému otci. 1. Mojžíšova 4:16

 A on se vydal do země Nód a vzal si jednu ze svých sester. To byl jediný způsob, jak to mohl udělat. Nemohly existovat žádné jiné ženy, jedině ty, které přišly z Evy. Říká se, že oni měli sedmdesát synů a dcer.  (Bible nezaznamenává narozené ženy, pouze muže.) A kdyby mimo Evy neexistovaly žádné jiné ženy; a v případě, že by ona zemřela, lidská rasa by zanikla. Musela tedy mít dcery a on se musel oženit se svou vlastní sestrou.

 On odešel do země Nód a našel si svou manželku. A když se  s ní oženil, tam nalézáme ty veliké, urostlé obry, kteří byli padlými Božími syny; oni přišli skrze svého otce ďábla, skrze Kaina. Zde máte ten chybějící článek. 1. Mojžíšova 4:16, 17 A pozorujte to hadovo semeno. Dávejte teď pozor. Zapamatujte si, hadovo semeno je nábožné.

 Nejdříve přišel Abel. Po Abelovi přichází Set. Po Setovi přichází Noe. Po Noemovi přichází Sem. Po Semovi přichází Abraham. Po Abrahamovi přichází Izák. Po Izákovi Jákob. Po Jákobovi přichází Juda. Po Judovi přichází David. Po Davidovi přichází Kristus až k dokonalosti.

Semeno hada zrodilo Kaina. Kain odešel do země Nód a zplodil obry. A potom oni přišli do Noemovy země. Byli to bystří, vzdělaní, inteligentní lidé.  Oni byli staviteli, vynálezci, vědci nepřišli skrze semeno toho spravedlivého, ale skrze semeno satana, toho hada. Byli to lidé takového druhu jako vědci, stavitelé, velcí muži, pedagogové. Písmo to říká. Oni tavili mosaz. Tavili železo. Obráběli kovy. Vynálezci. Zušlechťovali různé kovy, stavěli domy, a tak dále. Písmo to říká. Vysmívali se semenu ženy  Noemovi, tomu spravedlivému.

 Sledujme je kousek dál. Pak s nimi přicházíme až ke korábu.

 A oni převzali vládu, chytří a inteligentní; nakonec Bůh pohleděl dolů, nezůstalo už moc spravedlivých, a tak On prostě vzal Noemovu rodinu do korábu, seslal na zemi vodu, a všechno na ní zničil. (Předtím už vzal nahoru Enocha.)  Tam bylo všechno semeno, téměř všechno semeno; ale Jeho záměr se musel vyplnit.

 Tak tedy Noe a jeho synové, kteří pocházeli Cham, Sem a Jáfet oni pocházeli z té spravedlivé linie. Jak se tam vůbec to semeno dostalo? To semeno se přeplavilo v korábu stejně tak, jak se to stalo na počátku  skrze ženu. Jejich manželky. Ony přenesly satanovo semeno skrze koráb stejně, jako Eva nosila satanovo semeno, aby porodila Kaina. Skrze ženu.

  A z té linie potom vyšel Cham, Cham se svojí ženou a těmi dalšími. On na něj uvrhl kletbu. Z Chama povstal Nimrod, který vystavěl Babylón. Z Babylónu povstala Katolická církev, začátek toho. Procházelo to dál skrze Achaba. Potom to procházelo dál od Achaba k Jidáši Iškariotskému; a jeho zakončením je antikrist.

Autor: Lubomír Vít | sobota 23.1.2016 18:25 | karma článku: 10,87 | přečteno: 181x
  • Další články autora

Lubomír Vít

Biblemanie?

Jelikož Paní Palkova nedala pod svůj poslední článek povolení k diskuzi, a je tam zmíněno mé jméno,velice rád bych k tomu něco dodal. Podle její odpovědí si můžete udělat,svůj úsudek. Nevím proč ji na blogu vadí články křesťanů?

15.7.2018 v 12:40 | Karma: 16,50 | Přečteno: 721x | Diskuse| Hyde park

Lubomír Vít

Kdo jest ten, co řekl Mojžíšovi, jsem kterýž jsem?

I řekl Mojžíš Bohu: Aj, já půjdu k synům Izraelským a dím jim: Bůh otců vašich poslal mne k vám. Řeknou-li mi: Které jest jméno jeho? co jim odpovím?

8.7.2018 v 14:31 | Karma: 11,96 | Přečteno: 489x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Vít

Odpověď blogérům, kteří hledají v Bibli podvody a rozpory.

Pokud je Bible podvod, tak tím pádem veškerá dizkuse ztrátí účel. Já osobně věřím absolutní inspiraci Svatého Písma, které se samo o sobě prokazuje absolutním souladem Starého Nového Zákona,a vyplněných proroctví.

1.7.2018 v 16:37 | Karma: 20,60 | Přečteno: 998x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Vít

Velikonoce, nejnesmyslnější křesťanský svátek???

Bože můj, Bože můj, pročež jsi mne opustil? Vzdálils se od spasení mého a od slov naříkání mého." Žalm 22:2.

29.3.2018 v 17:33 | Karma: 18,42 | Přečteno: 894x | Ostatní

Lubomír Vít

Jak stará je naše země?

V Bibli nikde nenajdete stáří země. Je mnoho všelijakých spekulací, a výpočtů ale Bible v tomto směru je velice jasná,a není potřeba stále vypočítavat její stáří.

22.1.2018 v 15:30 | Karma: 15,76 | Přečteno: 748x | Diskuse| Pardubice

Lubomír Vít

Svět čeká na Trumpův projev o Jeruzalému.

Svět čeká na Trumpův projev o Jeruzalému. Palestinci slibují dny hněvu. Donald Trump ve středu v 19:00 SEČ oznámí, že uznává Jeruzalém za hlavní město Izraele. Novinářům ve Washingtonu to sdělily zdroje z Bílého domu.

6.12.2017 v 14:00 | Karma: 22,96 | Přečteno: 549x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Vít

Je křesťanství jenom pohádka?

To do nás vtloukali komunisté. Ve škole nás učili, že náboženství vzniklo aby ovládalo masy. Dokonce byla písnička, poručíme větru dešti,kdy má pršet a kdy vát.

18.11.2017 v 16:31 | Karma: 25,93 | Přečteno: 762x | Ostatní

Lubomír Vít

Jsou křesťani tmáři?

Je velice zajímavé, pokud křesťani nesouhlasí a oponují proti Darwinistické evoluci člověka, tak jsou okamžitě nazýváni: tmáři, zaslepenci, fanatici, trollové, kibicové, sektáři, jehovisti, ignoranti, lháři, podvodníci,šarlatáni..

16.11.2017 v 13:40 | Karma: 22,30 | Přečteno: 819x | Ostatní

Lubomír Vít

Jarní návštěva Kruger parku. Safari.

Nedávno jsme navštívili Krugerův národní park,kam velice rádi jezdíme. Každý kdo tento park navštěvuje,si přeje vidět co nejvíce zvířátek a to hlavně velkou pětku,což se nám podařilo. Přeji hezkou podívanou.

3.11.2017 v 11:24 | Karma: 17,04 | Přečteno: 358x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Vít

Nevěřící Tomáš a víra.

Učedlníci řekli Tomášovi: Viděli jsme Pána. Ale on řekl jim: Leč uzřím v rukou bodení hřebů, a dám svojí ruku v bok jeho,neuvěřím.

30.7.2017 v 8:12 | Karma: 17,44 | Přečteno: 363x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Vít

Pravý význam Velikonoc.

Nejdůležitějším křesťanským svátečním okruhem jsou Velikonoce, kdy si věřící připomínají Zmrtvýchvstání Páně.

13.4.2017 v 13:14 | Karma: 13,92 | Přečteno: 411x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Vít

Příběh jedné obyčejné věřící ženy.

Život přináší různé těžké zkoušky, a málokdo v takovýchto zkouškách obstojí. Zvláště ti, co si říkají křesťané.

18.3.2017 v 17:15 | Karma: 25,48 | Přečteno: 1064x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Vít

Safari v Kruger parku. Fotoblog.

Při našem posledním safari v Kruger parku, jsme se setkali s českou dvojicí, která projela celou Afriku až sem do parku. Jejich auto je dole na obrázku.

11.3.2017 v 16:59 | Karma: 19,19 | Přečteno: 478x | Diskuse| Osobní

Lubomír Vít

Schoduje se evoluční teorie s tím, co učí Bible?

Pokud by platila evoluce, pak by biblická zpráva o stvoření prvního člověka Adama rozhodně nemohla být brána doslova a byla by smyšleným příběhem, z něhož by nanejvýš plynulo jen nějaké mravní poučení.

19.2.2017 v 16:20 | Karma: 23,92 | Přečteno: 947x | Ostatní

Lubomír Vít

Evoluce- podvod století zakončení.

Pomocí názorných příkladů a s pomocí nových myšlenkových postupů byla evoluční teorie odhalena jako moderní pohádka.

12.2.2017 v 13:26 | Karma: 25,80 | Přečteno: 1189x | Ostatní

Lubomír Vít

Evolucionisté a jejich podvody.

Vypadá to, že byl Darwin blízko pravdy, ale je to přesně obráceně. Opice se nevyvinuly v lidi, ale možná se někteří lidé pomalu vyvíjejí v opice.Celý vývoj člověka, jak je předkládán v učebnicích, je jeden velký PODVOD.

4.2.2017 v 16:25 | Karma: 25,34 | Přečteno: 1056x | Kultura

Lubomír Vít

Podvody evolučních vědců.

Případ piltdownského člověka patří k největším a nejslavnějším vědeckým podvrhům hned ze dvou důvodů – souvisel se samotným původem člověka a vědcům trvalo téměř čtyřicet let, než přišli na to, že je někdo napálil.

1.2.2017 v 16:59 | Karma: 22,39 | Přečteno: 983x | Osobní

Lubomír Vít

Bible. Část třetí. Je Jahweh Bůh?

Každému Židu bylo a je jasné, že tím »Elohim« je míněn samotný, jediný Bůh, Stvořitel nebe a Země. ON se totiž již ve Starém Zákonu představil jako ten »Jediný«, kterým je.

30.1.2017 v 17:53 | Karma: 16,68 | Přečteno: 550x | Ostatní

Lubomír Vít

Bible. Část druhá. Nový Zákon.

Nový Zákon s 27 knihami vznikl během prvních křesťanských staletí jako„kánon“ – směrnice/pravidla. Nejprve se stalo, co Lukáš píše v úvodu svého evangelia:

30.1.2017 v 12:07 | Karma: 13,71 | Přečteno: 416x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Vít

Bible. Část první. Historie Starého Zákona.

Bible, Starý Zákon, byl napsán nejprve v hebrejském jazyku. Hebrejština byla v prvních 1750 letech až po stavbu Babylonské věže jedinou řečí na Zemi (1.Moj.11:6-7).

28.1.2017 v 10:19 | Karma: 20,01 | Přečteno: 853x | Diskuse| Ostatní
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik