Cinske zbozi,velke zisky,velka nezamestanost.

12. 10. 2008 14:27:57
Cely svet je zaplaven levnym Cinskym zbozim obchodnici se raduji ze zisku a lide si mohou koupit levne zbozi.Jake to ma vsak dalsi nasledky na ekonomiku?

Pred 40 lety bylo velkou modou nosit Americke dziny znacky Levi Strauss,LEE,Wrangler.Na znackove nalepce bylo vyrazeno Made in USA.V te dobe se prodavali magnetofony znacky Grundig,Philips atd.Kazda znacka nesla puvod vyrobniho statu tudiz kvalitu vyrobku.Dnes vsechny zname znacky nesou emblem Made in China.Zkuste si koupit v Americe dziny ktere nesou ZNACKU Made in USA JA JSEM TO VZDAL.

Uplynulo nekolik let padnul Komunismus a v nasi zemi se objevili blesi trhy s levnymy vyrobky Made in China. V te dobe jsem mel rozhovor s mymi prateli ze jednou Cina znici nase domaci vyrobky a timto mnoho lidi ztrati praci. Oni se me vysmali . V te dobe my nyni zijeme a to se deje nejenom u nas ale v celem zapadnim svete a vse krachuje.

Nedavno jsme se vratili z nasi dovolene v USA. Procestovali jsme celou Floridu a v Disney Landu jsme se zastavili v jednom nejvetsim obchodnim dome ze suvenyry. Prodavacka byla velice vlidna a zeptala se jestli nam muze pomoc. Nase otazka byla:: chceme si koupit jakykoliv suvenyr Made in USA. Zrudla nebot na kazdem suvenyru ,trickach atd.bylo vyrazeno Made in China. Tez Americke vlajky. To nebylo jenom na Floride ale v cele zemi a ve vsech narodnich parcich. Dnes uz i vyrabeji auta Made in China.

Proc se tak deje? Protoze kazdy kouka jak rychle zbohatnout nehlede na ekonomicke nasledky te zeme kde to zbozi kupuji. Nikdo nemuze konkurovat tomu to levnemu zbozi z Ciny. V nekterych zemich v dusledku toho, stratilo tisice lidi praci a mnoho znich se obratilo na zlocinost. Doslo to uz tak daleko ze v nekterych zemych stat se snazi zabranit teto Cinske invazi a propaguje domaci vyrobky. Je to retezova reakce ktera tez napomohla svetove krizi. Jak dal a co ucinit? Jak z toho ven?? Aby lide keri ztratili v dusledku teto invaze praci dostali praci zpet a tez svou dustojnost??

Autor: Lubomír Vít | neděle 12.10.2008 14:27 | karma článku: 17.75 | přečteno: 1377x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ekonomika

Tomáš Flaška

Někdo tady lže

Prezident Pavel svolal schůzku opozice a koalice ohledně důchodové reformy. Záslužný čin. Nepamatuji, že by některý z jeho dvou předchůdců zkusil něco podobného. A o tom má prezidentská funkce být.

29.3.2024 v 9:13 | Karma článku: 21.37 | Přečteno: 347 | Diskuse

Ladislav Jílek

Něco k huti Liberty

My starší ji známe pod jménem Nová huť Klementa Gottwalda. Ti ještě starší ji znali pod jménem Jižní závod, který jí dali Němci, kteří ji začali stavět během 2SV.

25.3.2024 v 16:35 | Karma článku: 22.66 | Přečteno: 599 | Diskuse

Milan Smutný

Nesnesitelně drahá láce solárních a větrných zdrojů

Daňoví poplatníci v Německu se vztekají: v rozporu s vládní ideologií zjišťují, že zelená tranzice levnými zdroji ze slunce a větru se nejen nekoná, ale devastuje ekonomiku, soukromé i veřejné rozpočty a vede k politickému chaosu.

25.3.2024 v 11:31 | Karma článku: 35.83 | Přečteno: 912 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Co se to děje s úroky?!

Už tento týden bude znovu Česká národní banka rozhodovat o nastavení jejích úrokových sazeb. A ekonomové ve svých reportech skoro o ničem jiném nemluví.

20.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 34.95 | Přečteno: 1589 | Diskuse

Karel Trčálek

Čelíme statistickému zkreslení paní Šichtařové!!!

Počet lidí, kteří jsou přesvědčení, že je paní Šichtařová ekonomka, v roce 2023 stoupl o 173 000 na 4,224 milionu lidí. Vyplývá to ze statistik paní Šichtařové...

18.3.2024 v 8:43 | Karma článku: 19.36 | Přečteno: 498 | Diskuse
Počet článků 302 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1272

Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.free counters

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...