Kdo byl apoštol Pavel.

18. 08. 2016 6:54:40
Mám, ale takový pocit, že svatý Pavel měl problém s vlastní sexuální orientací. Možná sám trpěl odchylkou zvanou egodystoní homosexualita. U fanatických bojovníků proti homosexuálům to bývá celkem běžné.

Tento blogér, pan J J který to tak směle napsal, označil tím pádem všechny ty co nesouhlasí s homosexualitou , fanatici. Ale sám maže na svém blogu ty, co s ním nesouhlasí. Sám je ateista, ale na svou podporu používá Bibli, aniž by ji rozuměl.

Apoštol Pavel, pokud vím, byl hluboce upřímným mužem. Ale v ničem se nelišil od obyčejných lidí. Všichni proroci byli lidmi, kteří se podobali nám. Bible praví u Jakuba 5: „Eliáš byl člověk týmž bídám jako i my poddaný.“ On měl své zdary a nezdary, a střídavé štěstí. A když se upřímně modlil, nebylo deště. Pavel byl takovým člověkem jako i my. Někdy se rozčílil a zapochyboval.

Ale byl čestný. Chodíval k jedné z nejlepších náboženských sekt na světě. A měl se stát učitelem této sekty, učil se u významného učitele, Gamaliele, který byl jedním z největších učitelů své doby. Dohlíželi na to jeho rodiče - zpozorovali něco v Pavlově životě- a museli těžce pracovat, aby jej mohli poslat do školy, aby mohl být vyučen v celém Božím zákoně. A on z hlubokou upřímností věřil každému slovu toho zákona. A pak se dozvěděl o jisté nízké společenské třídě lidí, a o tom, že měli nějakého proroka (tato skupina ho za takového uznávala), kterýžto prorok povstal v Galileji a měl konat zázraky a uzdravovat nemocné.

Ale sekta, ke které Pavel patřil, toho muže nepovažovala za proroka, toho Ježíše z Nazaretu, neboť on se s nimi neztotožnil. A tak Pavel nemohl do toho jít, neboť jeho vlastní sekta tomu nevěřila. A oni ho proti tomu varovali. A Pavel, jako počestný muž, si pomyslel: „Jestliže tato věc neníz Boha, a moje církev praví, že to z Boha není, pak je pouze jediné východisko. Zbavit se toho.“ Řekl, že je to třeba odstranit, neboť to je překážka. To bude bujet jako nádor, jako rakovina, na odpor přesvědčení jeho sekty. A tak zamýšlel ve svém srdci, že půjde a odsekne ten nádor (jak tomu říkal, nebo jak tomu říkala jeho církev) od své ušlechtilé farizejské skupiny Jednoho dne, s dopisy v kapse od velekněze, aby uvěznil všechny lidi nacházející se v tom stavu, neboť takovým úkolem byl Pavel pověřen, a byl na cestě do města zvaného damašek.

V okolí Jeruzaléma už s nimi udělali pořádek. A tam ukamenovali Štěpána, přiměl je k tomu Pavel a byl tomu svědkem. Nyní tam šel s tím stejným úkolem, aby zlikvidoval tuto velikou překážku. A na té cestě do Damašku, byl sražen k zemi. Pohleděl vzhůru, a tam před ním viselo veliké světlo. A z toho světla promlouval hlas, řka:,, Sauli, Sauli proč se mi protivíš?” Rád bych zdůraznil, že Židé neměli dovoleno se klanět před modlou nebo něčím takovým. Takže když on spatřil to Veliké světlo, věděl že to byl Pán. On by nenazval jen tak něco,,Pánem, jelikož byl neochvějným Židem. Ale on si v té chvíli uvědomil, že právě tento Ohnivý sloup vedl jeho lid. A proto řekl:,,Pane kdo jsi? Chci vědět kdo jsi. Ty ses setkal s Mojžíšem JÁ JSEM.” A z toho Ohnivého sloupu zazněla odpověď:” Já jsem Ježíš. Když byl Ježíš na zemi,On řekl:” Vyšel jsem od Boha( ten Duch, Světlo, Ohnivý sloup), a jdu k Bohu. On se stal tělem, aby umřel za naše hříchy.

A potom po jeho smrti a pohřbu, vzkříšení a nanebevstoupení, čtyřicátý den vstoupil na nebe. A padesátého dne se vrátil zpět mezi lidi ve formě ohnivého sloupu, a rozdělil se na podobenství ohnivých jazyků, které se poasadily na každém z nich. A byli všichni naplněni Duchem svatým, v době Letnic.Skut. S. Apoštolů 2:1-47......

Autor: Lubomír Vít | čtvrtek 18.8.2016 6:54 | karma článku: 16.16 | přečteno: 573x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 30.31 | Přečteno: 617 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 53 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.67 | Přečteno: 303 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.80 | Přečteno: 532 | Diskuse
Počet článků 302 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1272

Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.free counters

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...