Pravý význam Velikonoc.

Nejdůležitějším křesťanským svátečním okruhem jsou Velikonoce, kdy si věřící připomínají Zmrtvýchvstání Páně.

Červenka obecná.

 

Legenda vypráví, že  když byl Pán Ježíš na kříži, a krvácel, tak přilétla Červenka na pomoc, a snažila se mu vytrhnout ty hrozné zakrvácené hřeby z rukou ven, a proto je od té doby na břížku červená.

 

Beránek Boží přišel aby zaujal místo provinilého hříšníka, byl bit a zraněn, vysmán a zesměšněn.Zemřel smrtí, kterou nemohlo zemřít žádné stvoření, jedině sám Bůh. Jeho zkrvavené kadeře padaly na ramena, krev kapala na zem, vyjadřujíc jakou strašlivou věcí je hřích. On tak musel zemřít, aby vykoupil člověka z hříšného života. Nikdo nemohl vydržet takovou smrt. Říká se, že když probodli jeho bok, vytekla krev a voda. To se mohlo stát pouze jediným způsobem. On nezemřel od probodnutí římským kopím. Ani nezemřel vykrvácením, protože v jeho těle byla stále krev. Zemřel žalem, protože přišel k vlastním a jeho vlastní jej nepřijali. Zemřel na zlomené srdce, když poznal, že všechna stvoření toho času, za které umíral, aby je vykoupil, mu plivala do obličeje a člověk ho zavrhl.

Jakou strašnou věc způsobuje hřích. Odděluje člověka od Boha. A On byl obětí za hřích, která musela být obětována za naše hříchy. Bůh vložil naše hříchy na něj a On byl oddělen od Boha, a proto volal:.. proč jsi mne opustil? A protože byl opuštěn a zaujal to místo a uviděl, že jeho lid, jemuž se přišel stát Spasitelem a obětoval jim život, jej odvrhl. A to jej tak zarmoutilo, že jeho sdce bylo tak zlomené, až krev a voda, a jiné složky jeho těla se od sbe oddělily. Člověk si nikdy neuvědomí, co to bylo. A proto nikdy nikdo nemohl zemřít tímto způsobem.

Nehledě na to, jak velice jste byli mučeni, jak vám sevřeli nohy do klády nebo vás řezali kousek po kousku nebo kdyby vás pálili po kousku, nemohli byste umřít touto smrtí, protože taková není vaše povaha. On musel být Bohem, jeho povaha byla více než lidská. To umíral Bůh. Zemřel z tak velikého žalu za tento svět, že mu puklo srdce a v jeho těle proběhla chemická reakce, která by nemohla proběhnout v tobě. Ale na Velikonoční ráno On vystoupil a měl klíče smrti,pekla a hrobu.

On povstal jako vítěz, neboť přemohl všechno, co mohlo být přemoženo. A vystoupil na výsost a dal dary lidem, a vrátil se zpět v den letnic, a podal ty klíče Petrovi, církvi. Skut. S. Ap.2:38..Tedy Petr řekl jim: Pokání čiňte, a pokřti se jeden každý z vás ve jménu Ježíše Krista na odpuštění hříchů, a přijmete dar Ducha svatého.

 

Autor: Lubomír Vít | čtvrtek 13.4.2017 13:14 | karma článku: 13,92 | přečteno: 411x