Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

Ivo Vašíček

18. 10. 2008 9:28
máte pravdu,

ale jste deset let pozadu s vnímáním situace. Dnes už to není o levných výrobcích, to je marginální. Dnes se do Číny stěhuje ze světa kvalifikovaná pracovní síla, protože tam ti lidé dokáží svoji práci prodat výhodněji a mohou dosáhnout vyšší životní úrovně. Stěhují se tam také investice do všeho - dnes už nejen do výroby, ale i do výstavby bytů, domů, golfových hřišť, zábavních parků,...

0 0
možnosti
JK

Terrurek

13. 10. 2008 9:26
no...

tak tu něco klesne (auta) sníží se export, snížíme import a nějaký šnty na který jsme jenom líný a neni potřeba technologických kouzel si tu budem dělat a nebudem s tim tolik mrhat prtoože to bude dražší... a bude se to opravovat, protože výroba nevyjde levnějš. Jé to bude tragédie

0 0
možnosti
KU

Karelur

12. 10. 2008 19:33
násilnosti propukli v Miláně poté co se dopravní policie

pokusila na asiatech pokusila vymáhat pravidla silničního provozu.

http://www.youtube.com/watch?v=nmDFHpH-HGw&feature=related  Milan, Italy - after the Chinese riot . situace v Milánu se vyhrotila po srážkách číňanů s policií , příčinou je masová imigrace asiatů spojená s vytláčením místních z jejich obchodů a nedodržování zákonů asiaty. Nepřipomíná Vám to něco ??

0 0
možnosti
C

ctenar1970

13. 10. 2008 3:35
Re: násilnosti propukli v Miláně poté co se dopravní policie

a to je hroznejsi nez mnohonasobne znasilneni a vrazdy,ktere "cizinci" spachali v Anglii?

0 0
možnosti
P

pmichak

12. 10. 2008 17:27
lacine

otazka je jestli by jste si suvenyr made in USA koupil.  pokud by jste mel na vyber ze dvou totoznych suvenyru, jeden cinsky stal $3 a druhy naprosto stejny americky $30. Opravdu by jste byl ochoten za plastovy vylisek zaplatit nasobek ceny?

Asi pred rokem jsem koupil vrtacku Bosch, nebyla levna.  Rozpadla se po prvnim pouziti. Po oprave se rozpadla znovu. Byla vyrobena ve svycarsku. Nekolik let pouzivam 2 vrtacky Makita, pracuji s nimi kazdy den. Byly vyrobeny v Cine.

Porozhlednete se doma, co vsechno je vyrobeno v asii a vynasobte hodnotu deseti. Mel by jste na to?

Dziny vyrobene v USA jou k dostani bezne. Zkuste googlovat.

0 0
možnosti
C

ctenar1970

12. 10. 2008 17:26
Panove,prestante stezovat

 zkuste zalozit nejakou politickou stranu,treba s jmenem ."Svaz ceskych zvanilu" ;-D;-D a hlasite k volbe ,pokud byste vyhrali ,urcte byste mohli prosadit anticinskezbozi politiku .Sance vytezstvi  ceka vas vpred!

0 0
možnosti
BH

BoboHml

12. 10. 2008 15:56
Dobře napsáno.

R^R^R^

0 0
možnosti
JK

regulator

12. 10. 2008 15:26
ano velice spravne.........

...to je mimo jine i clanek pro ty kteri nakupuji u vietnamcu .

....kdysi jsme meli takovy smesny podnik : Obuvni podnik partyzanske....pravda nebyla to NIKE...ovsem bylo to nase a pracovali tam nasi lide.............bylo to doslova smeteno konkurenci vietnamcu.....ovsem tito cili obchodnickove dlouha leta  neplatili a dodnes problemove plati svoje dane, pasujou drogy, kopirujou svetozname znacky bez nakupu licenci............jiste,jiste. jsou mnozi kteri je obdivuji a nakupuji u nich............ovsem v konecnem dusledku chybeji pak pracovni prilezitosti u nas, pracovni prilezitosti z kterych by byli odvadeny dane. myslim ze by se naslo i dost lidi v nasem narode kteri by dali prednost domaci produkci........pred asijskou. ...nebo..???

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

12. 10. 2008 15:45
Re: ano velice spravne.........

Jistě že našlo. Upřímně řečeno, nejraději koupím výrobek český, pak evropský, pak americký, pak odkudkoliv kromě Číny a až teprve nakonec čínský. Ovšem jenom za předpokladu, že ta cena bude úměrná. Stejně kvalitní české nebo americké džíny koupím klidně za 1500, pokud budou čínské stát 1000. Pokud by čínské při srovnatelné kvalitě stály 100 a západní 1500, už by to bylo na zváženou.

Každopádně hlavní vinu podle mě mají politikové, kteří chtěli buďto zachovat sociální smír nebo byli přímo zkorumpovaní a nechali naše trhy zaplavit čínským zbožím. A samozřejmě všichni apologeti globálního kapitalismu.

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

12. 10. 2008 15:23
Re: Jak se zdá,

už nemá kdo   zachraňovat české výrobce. Z velké části za to mohou bolševíci, odborářští bafuňáři, všichni chtěli moc vydělávat, až se podnik zcela rozložil. A tak to bude rychle následovat, čínské zboží všude ve všech sortimentech. A až se rozpadne poslední podnik-- pak Čína zdraží a stane se jediným pánem zeměkoule, a nejen my, pak trpění otroci. Denně poděkuj svému bolševikovi a denně kopni do zadku svému odborářskému bossovi !!

0 0
možnosti
J3

jonathan 33

12. 10. 2008 15:23
máte pravdu,

ovšem do USA si číňani nedovolí dovážet takový šmejd jako do Evropy.

0 0
možnosti
SS

stastu

12. 10. 2008 15:07
miliarda otroků

...

0 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik