Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co když je to všechno jinak?

Co když je více Bohů a je potřeba jim přinášet lidské oběti jak to dělali staří Aztékové či Inkové? Jejich šamanům se určitě zjevovalo více Bohů.

0 1
možnosti
JC

Pane Víte, jistě znáte ta slova o perlách...

2 1
možnosti
LV

Dobrý den. Ano a poučil jsem se. Přeji hezký den.

0 0
možnosti
DT

takže.. Bůh sestoupil do lidského těla aby se nechal zamordovat, aby odčinil svůj hřích, že celý ten cirkus stvořil tak pomateně, že se na to už nedalo koukat? ...

2 2
možnosti
PF

Určitě je to proto, že jest vševědoucí a všemohoucí.

0 0
možnosti
JD

Kdyz cim vic pruhu znamena tim vic Adidas, tak cim vic Slov s Velkym pismenem, tim vic Buh? 

;-)

4 1
možnosti
JS

Velká písmena vyjadřují nejen úctu, ale také jedinečnost a z gramatického hlediska pak vlastní jméno jediné konkrétní osoby, tedy Boha. Pokud napíšeme bůh s malým písmenem na začátku, pak jde o boha v obecném smyslu. Některé národy považovaly například nebeská tělesa za bohy. Pokud však napíšeme slovo Bůh s velkým písmenem, pak myslíme jediného konkrétního Boha, tedy Stvořitele. Přičemž velké písmeno ve slově Stvořitel opět vyjadřuje gramatickou skutečnost, že jde o vlastní jméno Boha. Bůh totiž nemá jen jedno vlastní jméno. Má jich celou řadu. Jako autor všech principů vesmíru je Jeho jméno zároveň ztotožněno s vlastnostmi, které ho charakterizují. I Vy můžete být stvořitelem, ale nikdy nemůžete být Stvořitelem, protože byste musel být autem samotného principu tvoření, a to jistě nejste. Proto se i Boží jméno Spasitel píše s velkým písmenem, protože hovoříme o autorovi samotného principu spasení a záchrany. Toto najdeme například ve Starém zákoně a bylo to zapsáno tisíc let před tím, než se narodil Kristus (Izajáš 9,5) : "... Neboť se nám narodí dítě, bude nám dán syn, na jehož rameni spočine vláda a bude mu dáno jméno: Divuplný rádce, Božský bohatýr, Otec věčnosti, Vládce pokoje."

2 0
možnosti
JC

A kde vzal sádru na ty andělíčky? Vždyť tu věc, jak Vy píšete, musel z něčeho vymodelovat. Že by z plastelíny? ;-)

0 3
možnosti
FV

Já si třeba dělám kuličku ze suchého z nosu ;-D;-D

0 2
možnosti
PF

nádherná ukázka rozloučení s rozumem

2 1
možnosti
EH

A s kým Bůh měl svého syna?  A proč neměl dceru?

1 1
možnosti
PF

a není "Bůh" ženská?

1 2
možnosti

A43l22o93i63s 98Š87í17m78a

11. 2. 2014 17:36

Že by až tak v "zadní části" boží mysli, no toto. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik