Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na otázku, proč Bůh přihlíží zlu, když je tak Dobrý, je jednoduchá odpověď: Bůh, jak si ho lidé představují, neexistuje. Naše představy o Bohu a bozích jsou projekce naší psychicky. Naše životy vypadají podle toho, čemu věříme - jakým konceptům. Kdyby si lidé uvědomili, že jsou jen opice se složitými mozky a neblbli s náboženstvím, třeba by tolik zla nebylo. Doufám. Jsem optimista.

3 0
možnosti

Nejhorší pohled na historii je ten, když jí hodnotím prismatem člověka 20. či 21. století. Druhým nešvarem je, když si člověk vybere pár dílčích pravd a má dojem, že dohromady dávají jednu velkou pravdu.

Ještě k tomu "ve jménu boha". Myslíte si, že takový Karel IV. by pochopil naše dnešní uvažování. Pravděpodobně by nedokázal pochopit např. dnešní "nevíru" a nerozpakoval by se kohokoliv z nás osobně setnout mečem. S našimi názory bychom pro něho měli menší hodnotu, než jediný pes z jeho smečky.

0 0
možnosti

Pokud je Bůh vševědoucí a všemohoucí, jak věřící tvrdí, jak může pohlížet na všechna ta zvěrstva, která se na světě dějí!

0 0
možnosti

je to ještě horší než si myslíte....v Evropě kdysi proti sobě stály dvě armády a před bojem kněží těchto armád promlouvali k bohu a chtěli od něj pomoc při vítězství....co to muselo být za boha...když je jenom jeden....který se rád dívá na to, jak se lidé ve dvou armádách zabíjejí....asi nějaký sadistický úchylák, který potřeboval vidět krev a bolest umírajících...to je ten pravý bůh. BOHUŽEL.

2 1
možnosti

Tvrdíte, že jen bůh je pravdomluvný. Tedy je pravda, že je nutné přepadávat jiné národy a vyvraždit je?? To totiž řekl bůh. Najděte si to v Genesis.

Jste schopen tento rozpor vysvětlit? a vaše vysvětlení doložit?

Krom toho zločiny ve jménu boha páchal --dle mého názoru ...i onen všemi tak uznávaný polský papež. Kdy přijel do Afriky, poklekl na zem.... jak byla jeho manipulativní zvyklost.... a políbil zem. Přesto ale lidem zakazoval ve jménu boha používat při sexu kondomy a tím nepřímo...či přímo...jak to kdo vidí....způsobil, že těmto lidem umírali děti.....on totiž věděl, že tito lidé nejsou schopni ty děti uživit. A stal se tak dle mého masovým vrahem ve jménu boha.

4 0
možnosti

Děkuji za příspěvek. Bůh žádné jiné národy nepřepadával, neb nezničil bez varování. Na příklad potopa a Noé, Sodoma Gomora atd. Doložit to vše mohu v nějakém příštím článku, což vezme delší odpověď. Dnes sám ale vidíte, jak se národy mezi sebou vraždí navzájem. Viz utečenci atd. Na to další? Jidáš též políbil Pána Ježíše. Přeji hezký den.

1 1
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik