Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zde jsme zase u stejne diskuze, pane Vite. Nevracim se k novemu zakonu pana ministra spravedlnosti. Chci poukazat, na vas projev sv. Pavla k rimanum.

Znalosti sv. Pavla o lidskem tele v dobe rimske, podle meho usudku, bylo velmi nizke. Vychazel, stejne jako jeste dnes mnoho obcanu, z pohledu osoby, ktera rozeznava jen povrchni pohled na lidske telo. Jeho vnitrni citeni, ktere neni videt, proste nevnima. Jen dnesni methody vyskumu nas presvedcuji jinak. I vy vite osobne, ze vase sexualni citeni ve vasi rodine, neni jen v urcite dobe (rije), ale je i casteji. Tedy u cloveka neslouzi jen na reprodukci, ale take na uspokojeni v dennim zivote. Orientace je druhorada. Ale je stejne silna. To je ten rozdil mezi sv. Pavlem a dnesnimi znalostmi o lidskem tele.

Podlozenim teto znalosti zakonem je nasi povinosti. Vam jen pripomenu slova jednoho starce z roku 1610. "A prece se toci" !!!! Jak chybovala cirkev v minulosti, tak chybuje i dnes.

0 0
možnosti

Dobrý den a díky za příspěvek. Apoštol Pavel než bylo jeho jméno změněno byl velkým učencem a teologem, který pronásledoval křesťany. Skut. S. AP. 9 jmenoval se Saul. On pronásledoval učedlníci Kristovi. Vyžádal si od nejvyššího kněze listy do Damašku, baby mohl jít do škol, a svázat muže a ženy a přivést je do Damašku. A když byl na cestě do Damašku, obklíčilo jej světlo s nebe. Padnul na zem a uslyšel hlas: Sauli , Sauli proč se mě protivíš. On by nikoho nenazval Panem, kdyby o tom nebyl sám převědčen. On řekl ," kdo jsi Pane" ? A Pán oodpověděl: Já jsem Ježíš komu ty se protivíš. A on se celý začal třást a zeptal se: Pane co chceš abych činil? Pán řekl: Jdi do města a povím ti co máš činiti.

No a Pán mu řekl co má činiti a tím se stal učedlníkem Božím. A proto mohl směle prohlásit KE GALANTSKÝM 1:8-9.. Ale bychom i my neb anděl s nebe kázal vám mimo to,což jsme vám kázali, zavržený buď. Jakož jsme prvé pověděli, a ještě znovu pravím: jestliže by vám kdo kázal mimo to, kteréž jste přijali, zavržený buď. Nebo nyní lidské-liž věci čili Boží překládám? Zdaliž lidm se líbiti hledám? Kdybych se zajisté ještě lidem zaliboval, služebník Kristův bych nebyl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik