Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V dobre bludy verite, autore. Jezise Krista si mohu vazit jako cloveka, ale jako Boha nikoli. Vlastne vubec nemohu verit v Boha knihy, neb je to zjevny nesmysl. To, ze Bible něco tvrdi, ze tak je, vubec nic nedokazuje. Kdybyste mi chtel oponovat, tak je to argument kruhem, kterym nic nedokazete. Novy zakon byl sepsany az desitky let po smrti Jezise (pokud ono ukrizovani neprezil - to, ze ho nikdo nenasel v "hrobu" také nic nedokazuje a ze ho jeho ucednici nepoznali, kdyz se jim udajne zjevil jiz také ne), pribehy byly predavane ustne, kde vznika velmi velky prostor pro manipulaci a konecne vyzneni onech evangelii.

0 1
možnosti

Díky za příspěvek. Bible je pro věřící. Svobodné, nenásilné rozhodnutí v životě každého jednotlivce. Není třeba nic dokazovat. Bůh vyžaduje víru, a nechává se poznat těm, co v Něho věří. Celý vesmír a příroda nasvědčuje o Stvořiteli. Přeji hezký den.

1 0
možnosti
Foto

On totiž pan autor má hrubici i v samotném součtu. To první slovo je Vicarius a ne vicarivs, tudíž tam číslo 5 není.

0 0
možnosti

Dobrý den. Díky za upozornění. Už jsem to opravil.

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, bratře Víte, že je to jen nenávistný slint. Můžete mě, prosím, vyvést z omylu? Kde, kde, který papež používal titulu Vicarius Filii Dei?

2 3
možnosti

Tento název název můj milý bratře je nad papežovým trůnem.Dále Zjev. 17:9..

1 0
možnosti
Foto

proboha... jezuité jsou už dávno vnímáni jinak... jako vparvdě křesťané, co do poslední chvíle drželi ruku umírajícím v epidemiích moru, jsou to navíc neodiskutovatelně prostě vzdělaní chlapi, a to velmi... a součsný papež po dlouhé době dokazuje, že písmo v Písmu se má a mělo by prakticky žít... Mladým se líbí a to je podstatnější, když to tak nehezky řeknu, než že s ním máte potíž Vy.

3 1
možnosti
Foto

Souhlasím, pokud o hodnocení jezuitů, za to máte mé plus. Nicméně vznáším otázku, zda je opravdu namístě hodnotit současného papeže tak vysoko. Petr Regalát Beneš říká, že „že od dob Jana XXIII. je to nejméně vzdělaný papež“(*)

a Martin Kavka ve stejné diskusi říká:

„... mluví dvojznačně, takže dnes ve Vatikánu existuje celý aparát kolem Federica Lombardi na vysvětlování toho co papež řekl a jak to myslel. Situace je taková, že během pontifikátu současného papeže zažívá katolická církev největší odliv věřících a z toho největší paradoxně v zemi odkud papež pochází a to v Argentině. Během jeho působení na pozici biskupa v jeho rodné zemi, měla jeho farnost nejmenší přírůstek kněžských povolání a největší úbytek věřících v zemi...

Další věcí je, že úbytek věřících na tradičních proslovech papeže v Římě činí oproti pontifikátu Benedikta XVI. 40 procent. Co se týče samotné katolické církve, tak tato za současného papeže zažívá největší rozkol od dob Luthera. Víte my věřící nepotřebujeme papeže, který se líbí světu a říká co svět chce slyšet, ale papeže, který je ochráncem nauky církve a to tento papež není, jak ukázal ve svých posledních dvou dokumentech.“(**)

----

(*) v diskusním vláknu http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A160426_506517_blogidnes&vlakno=78406428

(**) začátek diskusního vlákna http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A160426_506517_blogidnes&vlakno=78411589

3 0
možnosti
Foto

No ja Frantu taky moc nemusim ale to co jste napsal je nebetycna kravovina

1 1
možnosti
Foto

I94v30a77n 90K55ř65í21ž

30. 4. 2016 18:32

To je ale vůl. K.I

0 1
možnosti

J72a47r10a 49R14a59n56k

30. 4. 2016 18:18

Nemate pravdu, diky Frantiskovi - prichazi novi mladi zpet ke katolicke cirkvi.

1 3
možnosti
Foto

Jasne ti multikulti priznivci pristehovalcu

1 2
možnosti

Větší kokotiny jsem zatím nečetl!

Rv

6 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS