Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Radiožurnál hlásil, že před 601 lety z e m ř e l Jan Hus.

Taky pravda.

0 0
možnosti

Schvaluje Církev československá husitská evoluční ideologii ???

Jen tak pro zajímavost....

?

0 0
možnosti
LV

Dobrý den. Nevím co schvaluje a neschvaluje církev československá husitská. Nenáležím do žádné denominace a jejich učení jsem nestudoval. Přeji hezký den.:-)

0 0
možnosti
KC

Autor má pravdu, že někteří kněží se Husově odkazu zpronevěřili. Ty mezi křesťany nepočítám. Zlá, ba horší je však pro mne skutečnost, že Češi patří mezi nejateističtější národy na světě. Lásku, řád, odpuštění, umírněnost a pravidla soužití Desatera zavrhli, proto nedědí, kým jsou, jak se chovat a kam směřovat. Tento vlažný až lhostejný vztah k odkazu našich otců pak umožňuje úhlavním nepřátelům nás snadněji přemoct a ovládnout.

4 0
možnosti
VK

Ale ne - k tomu, aby lidi vychovávali své děti víceméně v souladu s desaterem (či alespoň v souladu s většinou těch zásad), opravdu nemusí být věřící... To desatero se dávno stalo součástí evropské kultury...

0 0
možnosti
Foto

Opravte si ten nadpis - Jan Hus nezemřel roku 1450.

0 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik