Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážení pánové, nabízím k diskuzi své úvahy pod názvem O Prapříčině a Nejen o Prapříčině.

0 0
možnosti

a jak právě vidím, jste to již udělal..OK...tak to by pak ovšem bylo na velmi dlouhou debatu, kde bychom si museli ujasnit naše výchozí postoje a srovnat si vokabulár

0 0
možnosti

právě jsem se dozvěděl, že existuje papyrus, na kterém je napsáno, že Kristus byl ženatý.....a váš bůh to zatím vždy dokázal zapřít.....a církev, která o sobě tvrdí, že je zástupcem boha na zemi..by to měla vědět, a také to vždy popírala a dokonce nutila k celibátu, tedy nemanželství..jako Kristus..ale ten byl ženatý....takže opět jen nějaká církevní lež?..nebo jak to vysvětlíte?

0 2
možnosti

Nejde tak o církevní lež, ale o dva principy, ten první je v tom, že vlastně každá generace a člověk objevuje dávno objevené a svým způsobem to zpracovává. Jeho vnímání je rozloženo na moc malý časový úsek a ostatní co má mnohem delší čas a kontinuitu, mu prostě uniká. Naše vnímání je 2 - 3 dny vzad a to samé v před, ale kde máte generační čas 30-50 let. Tedy co se vyvíjí v delších časech a má zde svůj smysl.

To se děje nekonečně a tací jací jsme byli my sami, byli taky v předchozích generacích... My vlastně znova objevujeme Ameriku :-).

To je prostě lidské stigma a důsledek chaosu a utrpení. Časem pokročíte dál a do rukou se vám dostatnou další artefakty a vy budete přinucen přehodnotit své současné poznání a posunout se dále ... .

Zde je hezká jedna věc, někdo je schopen se celý život takto posunovat a přehodnocovat a je svým způsobem osvícený. Jiný ustrne a "zabetonuje se" v určité pozici a vše co pokračuje dál pro něj prostě neexistuje a když tak tomu dá svůj tvar.

Celé se to může proměnit v děsivé monstrum, když dostane moc a vliv. Proč v dnešní esoterice lidi chtějí spasit všechny a svět ... . Zatím mají malý obzor.

Pak je tu realikt generací, civilizací, jejich času, jež transformuje neustále děje v minulosti a překládá je do své přítomnost a chápání světa. To celé navíc osicluje na několika sinusoidách, kde ta kratší je generační, výměna generací a ta delší civilizační, pády civilizací, vládnoucích dinastií. Je to vlastně pád do opětovného barbarství. Zde vlastně je diskuze vedena na této úrovni, kdy se v rámci své generace seznamujeme a objevujeme to co zde bylo a vkládáme do své doby a stavů civilizací - světa. Samotný úsvit přitom byl velmi prostý ... . To čeká další a další generace a až zestárneme plně to poznáme ... .

0 0
možnosti

Víra v boha je jen zneužité evolučně nutné a výhodné VĚŘENÍ......mládě musí věřit, že rodiče konají a říkají správně...jinak se moc vysokého věku nedožije....viz...nehraj si s tím jedovatým hadem.....

a někdo přišel na to, že je možné tuto lidskou vrozenost...věřit...ZNEUŽÍT a to se děje dodnes...a bůh a víra v boha není nic jiného než zneužité věření.....

a pokud se rád necháváte obelhávat bohem...je to jen a jen vaše volba...ale nenuťte ji jiným

1 2
možnosti

Milý pane Bartoši. Bible je pro věřící, a jelikož vy jste nevěřící,tak to není pro vás. Nikdo vám nic nenutí. Je to vase svobodné osobní rozhodnutí a volba ve vašem životě, kterou respektuji. Ale potom, neříkejte , že se nechávám obelhávat bohem, s kterým nemáte zkušenosti a v kterého nevěříte. Jinak díky za vase příspěvky. Mějte se hezky.:-)

1 0
možnosti

Zde jde o jiný fenomén a vlastně velké stigma lidského druhu a jeho utrpení jež jej doprovází.

Tím je že každá jedinec má jinou konstituci ducha a osobnosti, tzv duševnost, která následně je schopna v určité formě číst odkaz předků i současnost.

Tato konstituce ducha není dána hned po narození, ale vyvíjí se celý život a to úměrně složitosti života a interakcí.

Tím se konstituce ducha - osobnosti důsledkem prostředí a chování společností dostává do určitých mantinelů a vytváří se společný pohled či pokus o něj na zákonitosti naší planety, života, osudu.

Zde už je zaseté jablko sváru, neboť naše planeta neposkytuje stejné podmínky všude, nýbrž klimaticky - geologicky různorodé což nás mění i geneticky.

Tedy kdž určitou zkušenost předložíté jiné skupině či civilizaci tak jí pojme jinak, navíc to platí přímo na jedince, kde jeho osobnost se postupně celý život mění a je celkem nestabilní, jinak ji pojme dítě, jinak v dospívání, jinak ve 20, jinak v 50 ... .

To už je docela obrovská proměnná a vlastně nám i dává odkaz proč náboženství i víra je tolik rozdílná, každý vám o ní poví něco jiného a proč je vlastně i tato cesta slepá ulička a vyšší princi vlastně musí sázet na něco jiného než nejslabší článek a to člověka.

Víru a formu náboženství prostě nelze vtělit do určité neměnné nauky, ale dát spíše návod tak aby se v člověku nastartoval proces vnímání hlubší kontinuity všeho, což je pramen čisté jsoucnosti. Tedy stal se duševně - osobnostně rozvinutým - osvíceným s vlastním tahem ke komunikaci s vyšším principem a nakonec se s ním prolnul v odstranění všech dogmat. Další zákon a stigma je generační, a lze jej připodobnit k barveným vlasům, jež po určité době odrostou a podbně odrostou nové generace, jež už mají jiné nastavení a vnímání. Zde má vlastně víra i zákon své hranice a to generační. Lidi vlastně mají určitou fasetu osobnosti a tím i pohled na vyšší princip a řád. Tato různě rozvinutá faseta u lidí určuje směr vnímání a zakoušení .... .

0 0
možnosti

Byly doby kdy naopak druhá strana Islám měl své osvícené panovníky a Evropa tonula ve tmářství a Jerusalém bylo kosmopolitní město, kde vedle sebe žili křesťané, židé, islám. Byly doby kdy Jerusalem získali na křižáckých výpravách křesťané a po dobytí nastal děsivý masakr tehdejších obavatel, dětí, žen. Pak se karta obrátila a nastalo další peklo a Jerusalém už nebyl křesťanský ale ... . V 19 století bylo zase očividné jak mezi sebou soupeří křesťané v chrámu Božího hrobu, zde frakce a uplácejí si své místo v tomto chrámu. Pravoslavní, Evangelíci ... a za nimi stálo Rusko, Británie ... . Dnes na příkladě Turecka vidíme opětovné vyzdvižení určité charakteristiky člověka a jeho vyspělosti duševnosti. Zde je čistě autoritářská s testosteronem a k tomu rezonuje i část populace, jež vlastně jednoduše vidí světa je ovládané testosteronem. ISIs je to samé a zde to je už hodně primitivní. Podobně to ale hrozí i u nás v Evropě ... .

Odkaz zde je jednoduchý, naučit se překročit vnímání pohledem svého krátkého života a sebe sama a vnímat více nadčasově, kontinuálně a vlastně v této sféře se setkáte s Bohem, zde je jeho existence plná, hmatatelná a nic nestojí mezi vámi ani ta víra ... .

Jinak vlastně sloužíte jen své fasetě a nevědomě rozesíváte zlo a napětí ... .

0 1
možnosti
Foto

Podle Hegela je člověk a výtvory jeho ducha, ale i věci,hory, nebe, zvířata, rostliny, vlastně celá organická i anorganická příroda jev podstatě duchem. Bůh v jeho odcizeníje tedy podle něj zobrazen ve světě samém. Jeví se jako příroda na straně jednéa jako lidský duch na straně druhé. Obojí ale chápe jako zobrazení Boha. Cotedy vidíme jako přírodu, jako věci, je Bůh sám. A jestliže lidský duch poznává přírodu, pakto ve skutečnosti znamená, že v lidském duchu přítomné božství poznává sebesama.“ To, že my tyto věci vnímáme, jako by byly materiální podstaty, za tomůže náš omezený konečný pohled na svět. Jako zviditelnění ducha může světchápat pouze ten, kdo ho spatřuje v jeho pravdivosti (filosoficky), protože„pouze duchovní je skutečné.

0 0
možnosti

No a je i možné, že Ježíš byl člověk s velkými schopnostmi. A když se v hrobce probral, pochopil, že vše je marnost nad marnost a odešel do ústraní. Muslimové říkají, že Mohamed byl lepším prorokem, protože křesťané toho svého zradili a nechali ukřižovat, kdežto oni svého následovali v dobách dobrých i zlých. Mohamed byl válečník ve své době nejlepší. V poušti je bitva VABANK, není kam ustoupit. Do pouště, to je taky jistá smrt. Proto se neustupuje, ale jisté výhody má záškodnická činnost - a tu dělají teď oni u nás. Tak asi tak.

0 0
možnosti

Křesťané mají ( nebo by měli mít) vzorem učení Ježíše- plné lásky, odpuštění, islám má vzorem učení pouštního lupiče, vraha a pedofila- plné nabádání k zabíjení...

2 0
možnosti

Možná se úplně ve všech teologických náhledech neshodneme, ale za tento blog dávám KARMUR^R^R^

2 0
možnosti

Děkuji a přeji hezký a požehnaný den.:-)

0 0
možnosti

Ony ty křesťanské disputace na počátku letopočtu měly svůj smysl. Jedna ze zavržených domněnek skutečně byla, že Bůh sestoupil na zem v podobě Syna. Problém však nastane, že takovýto Bůh se těžko může obětovat. Těžko může zahynout na kříži, Bůh nemůže zahynout. Přitom právě Kristovo obětování se za lidstvo je základem křesťanské víry. Tyto diskuze dospěly až k poměrně složité konstrukci trojjediného Boha. Názorný výsledek toho, když se do náboženství dostane racionální logika a zároveň jsou svaté texty vykládány doslova, jako absolutně platné.

1 1
možnosti

Bůh a Syn jsou dvě osoby. Tak jako každý jiný otec a syn. Syn zemřel na kříži a byl vzkříšen Živým Otcem v nebi. Bůh je však jen jeden - a to Otec.

Z prvního listu Korintským, osmé kapitoly a šestého verše mají trinitáři hlavobol:

"pro nás je ale jen jediný Bůh - Otec, z něhož je všechno, i my pro něj; a jediný Pán - Ježíš Kristus, skrze něhož je všechno, i my skrze něj.

Ergo Pavel a všichni novozákonní apoštolové o žádné pomatené trojici nic nevěděli.

Pavel naopak vždy odlišoval osobu Boha a Syna, například v 1. Tesalonickým 4:14 je to pěkně napsáno:

"Ježíš, jak věříme, zemřel a vstal z mrtvých; právě tak věříme, že BŮH PŘIVEDE S JEŽÍŠEM k životu i ty, kdo zesnuli v něm."!!;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik