Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Původní jazyk...byl boží jazyk...nemohl být lidský :)

0 1
možnosti

Samozřejmě. Bůh je autorem všeho. Zde je ale řeč o jazyku, který byl používán na zemi. Ale když už jsme tak u toho, tak kolik různých jazyků je na zemi? A když nevznikly tak jak to popisuje Bible, tak jak jinak? 1. Ke. Korints.13:1... Bych jazyky lidskými mluvil I andělskými, a lásky kdybych neměl, učeněn jsem měď zvučící a nebo zvonec znějící. Bůh láska jest.Jana 3:16.... Nebo tak miloval Bůh svět, že syna svého jednorozeného dal, aby každý, kdož very v něho, nezahynul, ale měl život věčný. A to stojí za to. Přeji hezký den.:-)R^

1 0
možnosti

Kdyby první lidé a všichni do zmatení jazyků mluvili hebrejsky, byl především tento jazyk zmaten! Uvědomuješ si to?

0 0
možnosti

Zmatení jazyků znamenalo rozbití jednoty, ale ne zrušení Hebrejského jazyku, kterým mluvil též Ježíš Kristu k Pavlovi. V Bibli není napsané, že tento jazyk začal až po zmatení jazyků, též nikde není napsané že byl zrušen. Jakým jazykem mluvil Nimrod?

1 0
možnosti

Ahoj, myslím si, že původní jazyk (Adama a Evy a lidi do babylonského zmatení jazyků) nebyla hebrejština. Původní texty do hebrejštiny přeložil až Mojžíš. Kdysi jsem o tom četl v nějaké knize, autora si už nepamatuji, jen že byl asi američan.

0 1
možnosti

Ona hebrejština, jak ji známe dnes, nemohla existovat ani bezprostředně po babylónském zmatení, protože existuje skupina velice si příbuzných semitských jazyků, které se vyvinuly ze společného základu

1 0
možnosti

Kde jste přišel na to, že byla hebrejština nejstarší jazyk na světě? Nejstarší hebrejské texty jsou mladší, než jsou třeba nejstarší sumerské.

1 1
možnosti

Zda je řeč o historie Bible:V hebrejské tradici se Starý zákon dělí na Tóru (pět knih Mojžíšových), Proroky a Spisy; v křesťanské tradici obvykle na pět knih Mojžíšových, prorocké, dějepisné a mudroslovné knihy. Základ Starého zákona je pět knih Mojžíšových neboli Pentateuch, který vypráví o dějinách světa od jeho stvoření, vyvedení izraelského lidu z egyptského otroctví, jeho pouti do Země zaslíbené a přijetí desatera a dalších zákonů. Prorocké spisy nesou jméno daného proroka, prostředníka přinášející Boží poselství, a dělí se dále na čtyři obsáhlejší větší proroky a řadu menších proroků. Dějepisné knihy pojednávají o historických událostech, zejména z období od příchodu do Země zaslíbené po babylonské zajetí. Mudroslovné knihy obsahují sdělení obecnějšího charakteru, poučné a písňové texty. Žánrové zařazení však zpravidla není ostře vymezené a uvedené charakteristiky se u jednotlivých knih částečně prolínají.

0 0
možnosti

bible je fantastická sama o sobě, řekněte mi, kdo něco takového mohl, snad ne stvořit, ale vymyslet? Byl to podle Vás Bůh?

1 1
možnosti

Někteří lidé nazývají Bibli Božím slovem.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS