Diskuse

Pravý význam Velikonoc.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přejí Vám požehnané Velikonoce a radost ze vzkříšeného Pana Ježíše a všem lidem na celém Světě.

1 0
možnosti

Děkuji. Též Vám přeji požehnané svátky Velikonoční a radost ze spasení, skrze Pána Ježíše Krista.:-)

0 0
možnosti

Probodený bok, probodené srdce, ze kterého vytekla krev a voda. Bral jsem to jako znamení, že při probodení srdce již byl Ježíš delší čas po smrti.

Křesťané věří, že Ježíš Kristus byl Bůh i člověk v jedné osobě. Ale věřím, že trpěl jako člověk a dopadl na fysické i psychické dno jako člověk.

0 0
možnosti

P19a62v49e45l 77V69é50b95r

13. 4. 2017 16:47

Pokud vím, tak pravým a prvotním významem Velikonoc jsou pohanské oslavy jarní rovnodennosti (tedy jara), spojené se sexuální nevázaností. Křesťanská církev si s jejich potlačením nevěděla rady a proto je pojala do "oficiálních" svátků (pochopitelně - bez té sexuální nevázanosti) a utvořila kolem nich přijatelnou legendu.

0 2
možnosti

Nejdůležitějším křesťanským svátečním okruhem jsou Velikonoce, kdy si věřící připomínají Zmrtvýchvstání Páně. Jedná se o pohyblivý svátek, který nemá v kalendáři přesné datum, ale řídí se podle přesných astronomických pravidel. Velikonoce mají své přípravné období, které trvá od Popeleční středy do Bílé soboty. Po Velikonoční neděli a Velikonočním pondělí následuje sedm týdnů do Slavnosti Seslání Ducha svatého.

1 0
možnosti