Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J64i60ř81í 24K27i30n54d50l

25. 11. 2013 20:47

AD : Řezník

Pro vaši informovanost. Židé nikoho ze svého území nevyhnali. Naopak v roce 1948 arabské země přinutily Židy k odchodu a zkonfiskovaly jejich majetek. Z arabských zemí uprchlo více Židů než Arabů z Izraele.Zatímco v mnoha arabských státech nemohou Židé žít, Arabové v Izraeli mají uděleno plné občanství a právo volit. Arabové se rovněž mohou volně stát členy izraelského Knesetu. Arabové žijící v Izraeli mají více práv a volnosti než většina Arabů žijící v arabských zemích.

4 1
možnosti
Foto

Četl jste alespoň knihu Ó Jeruzaléme?

0 2
možnosti
Foto

J64i55ř95í 79K48i21n65d96l

25. 11. 2013 18:29

Ženevský výbor OSN ze srpna 1947, navrhl rozdělit území Palestiny na dvě části a to část židovskou a arabskou. Jeruzalém měl zůstat mezinárodním městem. Pro židy to bylo krajně nevýhodné. Dostali úzké a strategicky nevýhodné území a navíc ve svém původním městě si nemohli zřídit vlastní hlavní město. Přes nevýhodnost souhlasili, zoufale potřebovali vlastní stát, pro běžence z Evropy. Arabové plán odmítli a začala první válka se státem Izrael za účelem zničit v zárodku vznikající stát Izrael a to na základě rezoluce OSN. Arabské jednotky zablokovaly Židům cestu do Jeruzaléma a zahájily jeho blokádu. Během této války přišli židé o Staré město v Jeruzalémě, které se jim nepodařilo dobýt zpět. Zůstala jim západní část Jeruzaléma. Dne 05. června 1967 vypukla Šesti dení válka, kdy Jordánské vojsko ostřelovalo část Jeruzaléma, který patřil Izraeli a dobylo budovu OSN . Izraelcům se podařilo útok odrazit a dobýt celý Jeruzalém ve kterém Arabové získali veškerá práva jako Židé.

Tedy, kdo nepřijal návrh OSN ? Izrael anebo Arabové ?

9 1
možnosti
Foto

J98i98ř50í 23K98i60n29d36l

25. 11. 2013 18:32

Co se týká Golanských výšin v roce1967 začala Sýrie ostřelovat z Golanských výšin města státu Izrael. Dne 22. května 1967 porušil Egypt konvenci o teritoriálních moří, kterou přijala OSN a zablokoval Tiranskou úžinu, kudy Izrael dopravoval naftu do své země. Arabské státy Irán, Sýrie, Jordánsko, Egypt podepsali společnou smlouvu proti státu Izrael. Tehdejší SSSR masivně vyzbrojoval tyto Arabské státy, ze kterých zněly vyhrůžky ke zničení Izraele. Spojené státy pod vedením prezidenta Lyndona Johnsona spolu s Francií uvalili zbrojní embargo na stát Izrael. Každému bylo jasné, že se Arabské státy chystají k útoku na stát Izrael a oni se tím nikterak netajili. Na hranicích s Izraelem stála vojska států Egypta, Jordánska, Sýrie a Iránu. Co měl podle vás měl dělat Izrael.Čekat jak ovce až útok začne? Nečekal a dne 05 června 1967 zahájil útok na Egypt. Během šesti dnů všechny všechny Arabské státy, které se chystaly napadnout Izrael porazil na hlavu. Území, která obsadil si ponechal z důvodu vlastní bezpečnosti, aby odtud již nikdy nepřišel útok na stát Izrael. Jednalo se o neobydlenou a pustou část. Některá území vrátil Egyptu po podepsání mírové smlouvy.

9 1
možnosti
Foto

Nelze pochopit, o co Vám vlastně jde. Všechny ty otázky jsou passe. Hranice Izraele byly určeny Plánem OSN na rozdělení Palestiny z r. 1947. Přivlastněním Golánských výšin a Jeruzaléma jako mezinárodního města fakticky ten Plán OSN jednoduše roztrhal, a tak vlastně zlikvidoval svou existenci z hlediska mezinárodního práva. Izrael sám sebe naprosto dobrovolně se vymazal z mapy.

1 8
možnosti

..a jinak dobrý....???...žádný šelesty mezi ušima...??,nebo dunění nad krkem...???

6 1
možnosti

UŽ TO tu BYLO VÍCEKRÁT...ALE JE TO VÝSTIŽNÉ....

Víte,co se stane, když člověku spadne žába do šálku kávy?

Ital- hodí šálkem, rozbije ho a odejde v záchvatu hněvu.

Němec- vyndá žábu, pozorně umyje šálek, sterilizuje ho a udělá si novy šálek kávy.

Francouz- vyndá žábu, a vypije kávu a udělá si žabí stehýnka.

Číňan- sní žábu a vyleje kávu. Rus- vypije kávu i se žábou vzhledem k tomu, že byla zadarmo. Izraelec- prodá kávu Italovi, žábu Francouzovi, šálek Němcovi, místo kávy si dášálek  čaje a použije získané peníze na to, aby vynalezl zařízení, kterézabrání  žábám padat do kávy. Palestinec - obviní Izraelce za to, že mu spadla žábado jeho kávy, protestuje  proti aktu agrese u OSN, vezme si peníze odEvropské Unie na nákup nového šálku  kávy, peníze použije na nákupvýbušnin a pak vyhodí do povětří kavárnu, kde se  Ital, Francouz Číňan,Němec a Rus snaží vysvětlit Izraelci, že má dát svůj šálek  čajePalestinci.

13 1
možnosti
Foto

Vážený autore nemohu se ubránit pocitu, že titulek a podtitulek jaksi nesouvisí s následujícím textem. V podstatě říkáte, že „Palestinci“ vlastně neexistují, ale na straně druhé se ptáte kdeže se tu vzali? Dobrá, je docela možné, že patříte k těm, kteří se vždy opírají o „historická“ fakta a pokouší se jimi negovat realitu. Faktem zůstává, že na území, které jak sám uvádíte jste nenavštívil, žije několik miliónů lidí z nichž si asi tak 95 procent nepřeje nic jiného, než žít v klidu a míru s trochou naděje do budoucnosti. A s neuvěřitelnou trpělivostí čekají až se ti „chytří“ a „mocní“ dohodnou na tom, zda vůbec existují a mají právo na život.

1 7
možnosti

L19u13b75o19m40í49r 73V31í49t

25. 11. 2013 17:36

Dobrý večer.Nejdříve si přečtěte můj minulý článek. Nic o čem hovoříte neprohlašuji.

Pokud mě dáte svůj mail, tak vám celou historii Israele pošlu. Je to na několik stránek.

P.S. Každý chce žít v míru a pohodě. To právo jim nikdo neodmítá, ale oni chtětí více než to, a v tom je ten problém.

6 1
možnosti

Tak tam tedy přišli hodní Židé a zavedli pro ně Apartheid a takový je pohádky konec ;-)

0 6
možnosti

...chápu správně...že z arabů se stali palestinci stejným způsobem jako z cikánů romové....???

10 1
možnosti

To je ale hloupé srovnání, možná byste si mohl uvědomit, že Arabové vymysleli takové věci jako čísla (kterým dáváme přednost před čísly římskými) nebo položili základy dnešní algebry.

0 6
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik