Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Citace: Bible říká v epištole k Židům 1:1: “Mnohokrát a mnoha způsoby mluvil Bůh k otcům skrze proroky.”

II. Timoteovi 3:16,

Veškeré Písmo [Ó, ano!] je vdechnuté [Proroci? Ne! Inspirace, a jaká?]... Bohem a je užitečné k vyučování, k usvědčování, k napravování, a k výchově ve spravedlnosti, aby byl Boží člověk dokonalý a vybavený ke každému dobrému dílu. [II. Timoteovi 3:16, 17 Židům 1:1]   Všechna Písma jsou napsaná pod inspirací.

Tady Písmo dokazuje samo sebe. Takové dokazování je k ničemu - i já mohu říci - "mám vždy pravdu". Potřebujete vnější autoritu, která dokazuje, že Písmo je od Boha. Máte nějakou takovou autoritu?

0 0
možnosti

Dobrý den. Je velice těžké v krátkosti vám odpovědět na vaše otázky a vzláště pokud nejste křesťan a nevěřící. Celá Bible je na zjevení a ne na soukromém výkladu. Bůh je svým vlastním vykladatelem. Co řekl to se také stalo. Pokud někdo prorokoval a po nějaké době se to přesně vyplnilo nemůže být lidské. Ale to vše je na několik stránek. O tom jsem už psal v jiných článcích.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den.

Citace: Ale jestliže je to: “Tak praví Pán,” řekl to Pán Bůh."

Skutečně? I já teď mohu říct: Toto praví Pán Bůh: .... a něco si vymyslet. Je zřejmé, že Vaše tvrzení je nesmysl.

Pro zajímavost, tvrdite, že Pán si Bibli ohlídal. Případné rozpory v evangeliích jsou vysvětlený různými úhly pohledu, zeptám se: Lze tuto argumentaci použít na přímou řeč Ježíše Krista? Nelze. Buď to řekl, nebo ne. Vezměte si toto:

Mt 24,14 Toto evangelium království bude vyhlášeno po celém světě na svědectví všem národům. A tehdy přijde konec.“  „Když pak uvidíte ‚ohavnost zpustošení‘, o níž mluvil prorok Daniel, jak stojí na svatém místě -- kdo čte, ať rozumí --  tehdy ti, kdo budou v Judsku, ať utíkají do hor......

A stejná situace: Lk 21,20 „Když uvidíte, že Jeruzalém je obkličován vojsky, tehdy vězte, že se přiblížilo jeho zpustošení.  Pak ti, kdo jsou v Judsku, ať utíkají do hor...... Co vlastně ten JK řekl? Vzhledem k tomu jak je Písmo pro křesťany důležité a vzhledem k tomu co jsou schopni na něm vystavět mi přijde, že jsou jejích konstrukce vystavěné na pochybných základech, když samo Písmo nás učí - "nejsem ve svých výpovědích  přesné". Píšete také, že nevíte o chybách v Písmu. Zeptám se tedy na toto: Kde došlo k prvnímu setkání učedníku se vzkříšeným Kristem? Pomiňme ženy. Když budete zkoumat evangelia, zjistíte, že ani v této jedinečné události nejsou zajedno.

0 0
možnosti

Na všechny vaše otázky je jednoduchá odpověď, ale musí se rozebrat jeden bod po druhým. Bohužel to vezme více času. Na příklad apoštol Pavel, který pronásledoval křesťany se setkal s Kristem na cestě do Damašku.Velké světlo ho zastavilo a oslepilo. Pavel by nikomu neřekl Pane, kdyby si o tom nebyl jist. On řekl kdo jsi Pane. A odpověď z toho světla přišla," Já jsem Ježíš," kterému se protivíš atd. Celá Bible je zjevení Ježíše Krista. Dne na světě jsou nevyvratitelné důkazi, kde stejné světlo Logos Kristus sešel dolů a děli se stejné zázraky, jako když byl na zemi v těle. Celá Bible je pro věřící. Ti co nevěří si vždy něco najdou, aby to spronevěřili. Bůh vše zakrývá nevěřícím a zjevuje to těm, co mají zájem a v něj věří. To jsou jeho podmínky. Ano je mnoho lidí, kteří se snaží dělat všelijaké pochybné konstrukce, ale to je vše lidské. Bůh je svým vlastním vykladačem. Když řekl, že zahladí zem potopou, tak se to také stalo, když řekl že panna porodí tak se to také stalo. Když řekl že vstane z mrtvých, tak se to také stalo atd. atd.

0 0
možnosti

J65a49n 43M12e67r85t40a

28. 2. 2014 23:41

Kdyby Bibli psal Bůh, obsahovala by tolik chyb? Měnil by se tak obraz Boha v jednotlivých částech Bible, jako se mění?

Proč by o Abrahámovi musel psát zrovna Abrahám? Proč by o něm nemohl psát někdo jiný? A je to vůbec o skutečné historické postavě, byť zkreslené? Nebo je to možná velmi vágně něčím inspirovaný příběh?

Proč by někdo napsal, že David byl cizoložníkem? No, ono by se to dalo vysvětlit, ale to už by bylo na delší vykládání. Vy však v podstatě říkáte, že si to nedovedete představit, proto to musel napsal Bůh. I věci, co si moc nedokáže někdo představit, se dějí zcela přirozeně, takže ten argument, co tu uvádíte, je špatný.

2 1
možnosti

Dobrý večer. O kterých chybách podle vás je řeč? O žádných nevím.  Všemohoucí Bůh dbá na své Slovo. Dále jste asi nepochopil to, že Bible nedělá rozdíly a je vše napsané pod inspirací a ne lidským rozumem. Ale je to na delší článek.

0 0
možnosti
Foto

Pane Víte, vy to možná (vlastně jsem přesvědčen, že určitě) myslíte dobře. Ale píšete tak nepřehledně, že  to mnohé čtenáře odradí a mnohé donutí jen k tomu, aby se proti textu výrazně vyhradili... Ale to oni u podobných textů dělají vždy....

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS