Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Všem diskutujícím se moc omlouvám,ale domnívám se,že nejrozumnější je,držet se slov Bible,nikoliv spekulovat - co,proč,kdo a kdy- . Boží záměr nepochopíme nikdy,protože jsme - jen - lidé -nepokoušejme se proto něco měnit co změnit nelze - plujme klidně životem, a ve svém srdcí mějme Boha a úctu k člověku.

3 0
možnosti

Váš článek je plný nenávisti vůči křesťanům. Jenom je urážíte a obviňujete ze zločinů. Když muslimové dobyli Cařihrad v roce 1453,zmasakrovali křesťany tak, že se brodili v potocích krve. Ale to již samozřejmě zamlčíte.

0 0
možnosti

L33u95b90o19m90í93r 13V21í76t

15. 10. 2016 11:17

Každé spáchané zlo není z Boha.V Bibli je napsáno, že budou zabíjet ve jménu Boha a budou si myslet že mu dělají službu. Bůh má své děti v každém náboženství a zná je. To nejsou lidé, ale system který je vede do těch zločinů,proti kterému jsem. O těch muslimech jsem též psal. Oni si též mysleli,že dělají Bohu službu. Mohl bych napsat mnoho příkladů, ale stále platí nezabiješ!!!!

1 0
možnosti

L85i83b62o34r 53V29a50n52ě75k

15. 10. 2016 0:50

V bibli, v SZ ovšem najdete i jiné pasáže - v nejstarších částech, a sice že Vaše verze bohů je jedna z více, že má dokonce nadřízeného boha, že usedl mezi bohy apod.

I na počítku v Genesis najdete něco ve smyslu - pojedl ze stromu vědění a je jako jeden z NÁS.

0 0
možnosti

Definice Bůh je předmět ucívání. On nejdříve stvořil andělé Cherubims atd. O tom je tam řeč a tak je to myšleno.

Dále....

Abraham byl část Boha. Když byl Ježíš na zemi tak řekl, " Jana 10:35-36.. Poněvadž ty nazval bohy, k nimž řeč Boží stala se a nemůže zrušeno býti písmo. Mně pak, kteréhož posvětil Otec, a poslal na svět, vy pravíte; rouháš se, že jsem řekl: Syn Boží jsem. Těm kteří zastupovali Boha a těm ke kterým se stala Boží řeč byli částí Boha, bohové. Ale Bůh v Něm je veškerá plnost Božství. 1 Ep. S. Pavla K. TIM. 3:16... A v pravdě velikéť jest tajemství pobožnosti, že Bůh zjeven jest v těle, ospravedlněn v Duchu, ukázal se andělům, uvěřeno jemu na světě, zhůru přijat jest v slávu. Zjev. S. Jana 1:8... Jáť jsem ( ne jsme) Alfa I Oméga, totiž počátek I konec, praví Pán, kterýž jest, a kterýž byl, a kterýž přijíti má. TEN VŠEMOHOUCÍ.

2 0
možnosti

Ale to mám proti tobě, že trpíš ženu Jezábel, která se vydává za prorokyni a svým učením svádí moje služebníky ke smilstvu a k účasti na modlářských hostinách.

...

Hle, sešlu na ni nemoc a do velikého soužení uvrhnu ty, kdo s ní cizoloží, jestliže se od jejích činů neodvrátí;

A proto nečekej, že se dočkáš vděčnosti. Jeden ze sta? Možná ani to ne.

1 0
možnosti

L58u77b66o35m33í61r 73V44í76t

15. 10. 2016 11:29

Zjevení 2. A Zjevení 19....

0 0
možnosti

Modli se a doufej. Nerozčiluj se. Úzkost ničemu nepomáhá. Bůh je milosrdný, slyší tvou modlitbu.

svatý Pio Pietrelciny

2 0
možnosti

Pio, můj nejmilejší :) ;-)

1 0
možnosti

Jeruzalém měl v době křížových výprav maximálně 20 tisíc obyvatel. A jak píše Le Goff, asi největší kritický historik, počet obětí při dobytí Jeruzaléma nepřesahoval obvyklou hranici obětí v případě, kdy se město nevzdalo, ale bylo dobyto. Další věcí je, že všichni vůdci křížové výpravy se snažili masakru zabránit a Godefroy z Bouillonu otevřel zadní brány Jeruzaléma, aby civilní obyvatelstvo mohlo odejít. Že došlo k masakru civilních obyvatel , tak došlo. Že by tam žili židé je otázkou, protože židé se začali navracet do Jeruzaléma až po té, kdy to město dobyli Frankové.

Židům nebyla nikdy Sobota, jako sedmý den zakázána. To je pěkný nesmysl. Žádný takový dekret neexistuje a navíc, křesťané neslavili sobotu, protože Kristus a jeho Zmrtvýchvstání. Tím dnem byla neděle. A ta se slavila po rozchodu křesťanů s judaismem. Nicméně i přesto, židům nebylo nic zakázáno i když se Římská říše stala křesťanskou.

Tisíce Hugenotů, nevím jak reagovat na ten nesmysl. Ne že by nebyli povražděni, ale nebylo za tím náboženství, ale politický boj o moc. Nebudu jako katolík obhajovat katolíky, ale proč ty Hugenoty nepovraždili dříve a tolerovali je? Všechny události mají totiž svůj vývoj a příčinu.

Mohu Vás upozornit, že ani jeden Žid nezemřel na hranici pro svojí víru. Pokud se jedná o španělskou inkvizici, tak se jednalo o katolíky, byť konvertované. A ve Španělsku byl jeden problém a to islám a židé, kteří muslimům pomáhali. Po masakru křesťanů v Otranta, kdy židé otevřeli brány města islámských dobyvatelům, španělská koruna brala židy jako pátou kolonu. Nehledě na to, že podobně se židé chovali při vylodění islámské armády v roce 711 až 718 na Pyrenejský poloostrov.

Takže ono to není tak jednoznačné.

A k těm miliónům zavražděných "křižáky" Ty počty jste vzal kde? Protože pokud by tomu tak bylo, tak dnes by nežil žádný muslim, vzhledem k zalidnění tehdejšího BV

4 3
možnosti
Foto

J22i51ř76í 80K89i57n11d53l

14. 10. 2016 20:06

Byli to právě židé, kteří před čtyřmi tisíci lety vynalezli volný den. Křesťanství oddělil od Judaismu Pavel z Arasu a něktré věci z judaismu zůstaly záchovány jako volný den.

1 2
možnosti

Autor je mimořádně nevzdělaný.

3 1
možnosti

L66u13b87o70m92í67r 83V68í45t

15. 10. 2016 10:09

Pane Jirát. Díky za příspěvek. Mně ta nevzdělanost velice vyhovuje, neboť lidská vzdělanost je založená na lidské moudrosti a stále se mění. Bůh je suverén a zjevuje se těm, co se podřídí na Jeho termín. Ne těm co si myslí, že vše vědí a snědli moudrost světa. Má víra není založená na nějakém lidském dogmatu, neb přesvědčení, ale na Písmu svatém a jeho zaslíbení.

A víte že to pracuje?

V ten čas odpověděl Ježíš řekl: Chválím tě Otče Pane nebe i země, že jsi skryl tyto věci před moudrými a opartrnými, a zjevil jsi je nemluvňátkům. Mat. 11:25. 1.Kor. 1:19-21... Nebo psáno jest: Zahladím moudrost moudrých, a opatrnost opatrných zavrhu. Kde jest moudrý? A kde učený A kde chytrák tohoto světa? Zdaliž Bůh neobrátil moudrosti tohoto světa v bláznoství? Nebo když v moudrosti; Boží svět nepoznal skrze moudrost Boha, zalíbilo se Bohu skrze bláznoství kázání spasiti věřící.:-) Přeji hezký den.:-)

2 0
možnosti

Ke které sektě patříte?

#

2 0
možnosti
Foto

J16a67k43u68b 33R67o94t88h

14. 10. 2016 18:21

To budou jistě nějací evangelikální znovuzrození. :-/

3 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik