Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

L18i91b91o58r 30V76a52n73ě84k

15. 10. 2016 0:50

V bibli, v SZ ovšem najdete i jiné pasáže - v nejstarších částech, a sice že Vaše verze bohů je jedna z více, že má dokonce nadřízeného boha, že usedl mezi bohy apod.

I na počítku v Genesis najdete něco ve smyslu - pojedl ze stromu vědění a je jako jeden z NÁS.

0 0
možnosti
LV

Definice Bůh je předmět ucívání. On nejdříve stvořil andělé Cherubims atd. O tom je tam řeč a tak je to myšleno.

Dále....

Abraham byl část Boha. Když byl Ježíš na zemi tak řekl, " Jana 10:35-36.. Poněvadž ty nazval bohy, k nimž řeč Boží stala se a nemůže zrušeno býti písmo. Mně pak, kteréhož posvětil Otec, a poslal na svět, vy pravíte; rouháš se, že jsem řekl: Syn Boží jsem. Těm kteří zastupovali Boha a těm ke kterým se stala Boží řeč byli částí Boha, bohové. Ale Bůh v Něm je veškerá plnost Božství. 1 Ep. S. Pavla K. TIM. 3:16... A v pravdě velikéť jest tajemství pobožnosti, že Bůh zjeven jest v těle, ospravedlněn v Duchu, ukázal se andělům, uvěřeno jemu na světě, zhůru přijat jest v slávu. Zjev. S. Jana 1:8... Jáť jsem ( ne jsme) Alfa I Oméga, totiž počátek I konec, praví Pán, kterýž jest, a kterýž byl, a kterýž přijíti má. TEN VŠEMOHOUCÍ.

2 0
možnosti
LV

Dodatek.

Učiňme člověka“ (1.Moj.1:26), a též ten z 1.Moj.11:7,

PÁN řekl: „Proto sestupme a zmaťme tam jazyk jejich, aby jedendruhého jazyku nerozuměli!"

Bůh ten PÁN nevedl animonolog, ani nemluvil s jinou božskou osobou, ale s anděly, kteří Jej obklopují.

v 2.Par.18:18-22, kde PÁNrozmlouval s nebeskými zástupy po Své pravicia levici. V Iz.6:1-13 řekl PÁN serafínům, kteří jej obklopovali: a Levici. V Iz. 6:1-13 řekl Pán serafínům, kteří jej obklopovali:

„Kohopošlu? A kdo nám půjde? v(.8.) On se ptal Joba: Kdes byl když jsem zakládal zemi?

Když prozpěvovaly spoluhvězdy jitřní, a plesalivšichni synové

Boží?“ (Job.38:4+7).

2 0
možnosti
Foto

Abraham nebyl část Boha. Byl to člověka měl ženu Sáru a byl praotcem Židů a i muslimů.

1 0
možnosti
LV

Dobrý den. Možná že jsem se špaťně vyjádřil. Myslel jsem to duchovně. Duch Boží přebýval v něm, zrovna tak jako Mojžíš, který byl mluvčím pro Israel, byl Israeli bohem.Přeji hezký den a díky za příspěvky.:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik