Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ta žena - pokud nejde o fabulaci, což je pravděpodobné - byla možná křesťanka. Pokud ovšem vidíte atribut křesťanství v tom, že se nechá ponižovat od svého okolí a chovat se jako pipka, pak je to špatně.

Důstojnost člověka není v tom, že se nechá ponižovat a mlátit. Vůbec by nebylo od věci onoho alkoholika vyhodit z domu s tím, že jej možná přijme zpět, až toho nechá.

Opravdu si myslíte, že alkoholika lze milovat? Viděl jste někdy podobné manželství. Spíše tam vládne strach, s jakou "pán" přijde domů, jestli bude mít špičku nebo bude výjimečně vstřícný.

Víra nesouvisí s ponížením lidské důstojnosti.

7 0
možnosti
LV

Na to je velice jednoduchá odpověď.13. Má-li která žena muže nevěřícího, a on chce býti s ní, nepropouštěj ho.

14. Posvěcenť jest zajisté nevěřící muž pro ženu, a žena nevěřící posvěcena jest pro muže; sic jinak děti vaši nečistí by byli, ale nyní svatí jsou.

15. Pakliť nevěřící odjíti chce, nechť jde. Neníť manem bratr neb sestra v takových věcech, ale ku pokoji povolal nás Bůh.

16. A kterak ty víš, ženo, získáš-li muže svého? Aneb co ty víš, muži, získáš-li ženu?

17. Ale jakž jednomu každému odměřil Bůh, a jakž jednoho každého povolal Pán, tak choď. A takť ve všech církvech řídím. Ona svého muže získala, I když se ponížila,jelikož ho měla velice ráda.:-)

2 1
možnosti
Foto

Ono je to složitější.

Žena si bere muže / a naopak / pro jisté kvality. Většinou již nejde o povrchní zamilovanost, ale o hlubší cit a rozhodnutí, že s tím druhým chci žít.

Alkohol a drogy člověka mění - a to poměrně zásadně. Nejde o nemoc, jak se občas říká. Ten člověk, kterého si brala už není a místo něj jí zůstala karikatura muže, věčně opilého se všemi atributy, které jsem již vypsal. A řekněte mi jediný důvod, proč by se měla po zbytek svého života trápit.

/On ten úsměv, když jí hodil to jídlo na hlavu, nebyl šťastný/.

Víte pane Víte, to jsou hezké řečičky, které slýchávají lidé z ambonu od kněží, kteří vědí o životě kulové.

Mohl bych Vám vyprávět.

0 1
možnosti
LV

Já mohu milovat každého člověka, ale to neznamená že souhlasím z jeho návyky. Ježíš řekl: V Matt. 5: 43. Slyšeli jste, že říkáno bylo: Milovati budeš bližního svého, a nenáviděti budeš nepřítele svého.

44. Ale jáť vám pravím: Milujte nepřátely své, dobrořečte těm, kteříž vás proklínají, dobře čiňte nenávidícím vás, a modlte se za ty, kteříž vás utiskují a vám se protiví,

45. Abyste byli synové Otce svého, kterýž jest v nebesích; nebo slunci svému velí vzchoditi na dobré i na zlé, a déšť dává na spravedlivé i na nespravedlivé.

46. Nebo milujete-li ty, kdož vás milují, jakou odplatu máte? Zdaliž i publikáni téhož nečiní?

47. A budete-li pozdravovati toliko bratří svých, což více činíte? Však i publikáni to činí.

48. Buďtež vy tedy dokonalí, jako i Otec váš, kterýž jest v nebesích, dokonalý jest.

2 0
možnosti
Foto

Umíte mít vlastní názor, nebo máte v hlavě telefonní seznam?

1 1
možnosti
LV

Káždý člověk má právo na svůj osobní názor, ale to neznamená, že ten můj nebo ten váš je finální a pravdivý, pokud se nesrovná s neomylným Slovem Božím.

2 0
možnosti
Foto

Napsal jste to skvěle. Neměla jsem Vaši trpělivost, proto jsem se omezila na lakonické "Přání otcem myšlenky."

Pan Vít nám tu předkládá obraz křesťana coby naprosto neschopného a masochisty, libujícího si v ponížení Takoví ale normální křesťané zcela jistě nejsou.

Zároveň nám nabízí obraz zhýralého nevěřícího, který záměrně týrá svou oběť. Týrání druhých není výsadou nevěřících, ale panu Vítovi se právě takový obraz náramně hodí (nevěřící = téměř satan).

Ovšem v okamžiku, kdy dochází k rozuzlení, se paradoxně v dobrém světle objevuje právě onen nevěřící tyran, který se z vlastních pohnutek (nevěřící nebere zřetel na "vůli boží", nýbrž pouze svou vlastní vůli) smiluje nad ubohou věřící a rozhodne se být dále dobrý (to se ovšem psychopatům a závislákům zpravidla nestává). Pokud by byl stejně pasivní, jako jeho věříci manželka, nic by se nezměnilo.

Čili pozitivně nezapůsobilo žádné křesťanství, to naopak ženu zbavilo veškeré důstojnosti, jak zcela správně uvádíte. Kdyby nebyla věřící ve smyslu, jaký se líbí panu Vítovi, nezažívala by takévé ponížení (protože právě modlitbami se utvrzovala, že koná správně). Jednoduše by s opilcem vyrazila dveře.

Právě kvůli lidem jako je pan Vít nejsem a nikdy nebudu věřící. Víru totiž zneužívají k účelům, k nimž podle mého názoru sloužit nemá. Více to raději nebudu rozebírat.

3 2
možnosti
Foto

Paní Moudrá, zatímco jsem psal svou odpověď, byla jste rychlejší. Jako věřící křesťan Vám vysekávám poklonu. Přesně tak to totiž je a vykreslování křesťanů jako povolných blbečků je kontraproduktivní.

Vám dávám karmu R^

2 1
možnosti
MC

Jako nevěřící Vám vysekávám poklonu v reálném světě v duchu víry v pokrok a vědu.

0 1
možnosti
LV

Děkuji za váš názor. Přeji hezký večer.

1 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik