Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BK

:-)KARMA:-).. napsal jste to velmi krásně a srozumitelně....děkují a posílám pozdrav.:-)

3 2
možnosti
LV

Děkuji. Též posílám pozdrav. Glory belongs to God.R^:-)

2 0
možnosti
Foto

Hledat v Bibli rozpory mi přijde jako ztráta času. Je to dokument sepsaný lidmi a tudiž samozřejmě obsahuje chyby. Navíc je to důl tisíckrát vytěžený, viz třeba zde

https://infidels.org/library/modern/donald_morgan/contradictions.html

ale zajímavý článek na toto téma přinesl před pár lety týdeník Newsweek

http://www.newsweek.com/2015/01/02/thats-not-what-bible-says-294018.html

5 2
možnosti
MP

:-) Spíš pramen tisíckrát nepřejícnými zasypávaný, přesto stále vodu žíznivým dávající. Z těch Vašich contradictions např. :

GE 17:15-16, 20:11-12, 22:17 Abraham and his half sister, Sarai, are married and receive God's blessings.

LE 20:17, DT 27:20-23 Incest is wrong.

Kdy byly napsány knihy Leviticus a Deuteronomium ? Až po vydání Mojžíšova zákona. Před tím, v období knihy Genesis, jsou sňatky mezi příbuznými povoleny. Důvod je ten, že tehdy ještě v lidském genomu nebylo nahromaděno tolik škodlivých mutací.

Jinak přiznám, že dodnes nevím, zda v noc Ježíšova zatčení kohout zakokrhal třikrát ještě před svítáním nebo to 3. zakokrhání bylo až po východu slunce. Zato jsem za těch 20 let, co jsem Bibli studoval dost intenzivně, pochopil mnohem více podstatných věcí a zdánlivých protimluvů.

Ad HOnorem Jesu

3 2
možnosti
MB

Před 2.000 lety byli křesťané pronásledovanou sektou. Drtivá většina pramenů, z nichž čerpáme o Ježíšově životě, vznikla - Až po jeho smrti. To znamená, že mohly být pozměněny nebo skloubeny s prastarými legendami tak, aby zvýšily Ježíšovu božskou podstatu.Čili - Sepsali je lidé - a předložili lidem. Je na lidech, zda přijmou -či odmítnou. Rád bych se dostal do Archivu Vatikánu - těch svitků bude samozřejmě více. Cosi pak použito - cosi odloženo. To není nic proti ničemu - Pak jistě, žijeme pod vlivem kulturně - historického vývoje naší oblasti. Kdybychom žili jinde - asi vyznáváme cosi jiného ... :-)

6 2
možnosti
LV

Díky za příspěvek.To nejhlavnější co tam je napsáno,bylo dané pod inspirací Ducha svatého.Apoštolům nebylo povoleno jít do světa,pokud na ně nesestoupil Duch svatý. Oni jsou ti praví očividní svědkové.Dokonce I nevěřící Tomáš byl přesvědčen o svém Bohu. Ale blahoslavení,kteříž neviděli a uvěřili. Náš zakladatel naší víry vztal z mrtvých a žije. Ostatní jsou v hrobě.:-)

1 0
možnosti
Foto

Oni postupovali tak, že první si přečetli Starý Zákon a pak si vymysleli příběh o Ježíšovi tak aby splňoval proroctví ze Starého Zákona.

1 6
možnosti
LV

A kde se o tom postupování v Písmu dočteme?A proč by to mělo mít pro mil. křesťanů takvý velký význam?

3 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik